Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τραγωδία σε ράγες της Ελβετίας

Νεκρός ο οδηγός, δεκάδες τραυματίες

trena ElvetiaΚάτι δεν πάει καλά τελευταία με τα τρένα στην Ευρώπη… Μέσα σε ένα μήνα σημειώθηκαν τρία δυστυχήματα με το νεότερο το απόγευμα της Δευτέρας στο Γκρανζ-πρε-Μαρνάν, στο καντόνι του Βο της Ελβετίας όπου συγκρούστηκαν δύο τρένα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός και να τραυματιστούν τουλάχιστον 35 άνθρωποι εκ των οποίων οι πέντε σοβαρά.

Η σορός του οδηγού ανασύρθηκε τα ξημερώματα, αφού τα συνεργεία κατάφεραν μετά από ώρες να χωρίσουν τα δύο τρένα.

Ο οδηγός της άλλης αμαξοστοιχίας διασώθηκε από τα συνεργεία και οι ελαφρά τραυματίες δέχθηκαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες από τη μεγάλη δύναμη των υπηρεσιών διάσωσης που κινητοποιήθηκε.

Οι αμαξοστοιχίες, η μία με προορισμό και η άλλη με αφετηρία τη Λωζάνη, κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση και αναμενόταν να συναντηθούν στο ύψος του σταθμού του Γκρανζ-πρε-Μαρνάν, σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ομοσπονδιακών Σιδηροδρόμων που μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος.

Κατά τη σύγκρουση οι μπροστινές πλευρές των τρένων συνετρίβησαν και ορισμένα σημεία τους σφηνώθηκαν στην άλλη αμαξοστοιχία.

Η αστυνομία θεωρεί πως είναι ακόμη να νωρίς για να καταλήξει στα αίτια του δυστυχήματος.

Την προηγούμενη εβδομάδα σιδηροδρομικό δυστύχημα βύθισε στο πένθος την Ισπανία καθώς 79 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 120 τραυματίστηκαν από τον εκτροχιασμό τρένου στη Γαλικία.

Στις 12 Ιουλίου άλλο ένα παρόμοιο δυστύχημα σημειώθηκε στη Γαλλία όταν αμαξοστοιχία τύπου intercity εκτροχιάστηκε λίγο έξω από το Παρίσι με αποτέλεσμα το θάνατο έξι ανθρώπων.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By