Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Με κινητοποιήσεις θα ανατραπεί η κυβέρνηση

Επίθεση σε Σαμαρά και κάλεσμα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις από το συλαλλητήριο στη Θεσσαλονίκη

tsiprasA.jpg«Πρωτοφανές πλεόνασμα κυνισμού» καταλογίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε παραλληλισμό με τα όσα είπε κατά την ομιλία στα εγκαίνια της ΔΕΘ και τον κατηγόρησε ότι «ήρθε σαν κλέφτης».

Προσερχόμενος  στο άγαλμα του Βενιζέλου, προκειμένου να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο  των  ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό ζητώντας από το λαό να αντισταθεί και να αντιδράσει ώστε να διώξει την κυβέρνηση.

«Ο πρωθυπουργός νομίζει ότι επειδή εξαπάτησε μια φορά τον ελληνικό λαό στις περσινές εκλογές, μιλώντας για επαναδιαπραγμάτευση, θα μπορεί να το κάνει διαρκώς. Ήρθε, λοιπόν, σήμερα σε μία πόλη που “βουλιάζει” στα λουκέτα, στην ανεργία, στη φτώχεια, στην ανασφάλεια και μίλησε για επιτυχία, για τέλος των μνημονίων και για πρωτογενές πλεόνασμα. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν πρόκειται για πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά για πρωτοφανές πλεόνασμα κυνισμού, αλλαζονείας, ψεύδους και υποκρισίας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε λέγοντας πως «το μόνο από όσα λέει, όμως, που είναι αλήθεια είναι ότι επιθυμεί να εξαντλήσει τον χρόνο του στην καρέκλα της εξουσίας, εξαντλώντας όμως τις τελευταίες απαντοχές του ελληνικού λαού».

«Γι” αυτό, όλοι μας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να πέσει ή να φύγει, αν δεν τη διώξει ή δεν τη ρίξει ο ίδιος ο λαός, με τις αντιστάσεις του, με τη δράση του, με τις κινητοποιήσεις του» συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας.

Αργότερα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΤ 3 και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους που παραμένουν εκεί και εκπέμπουν καθημερινά ενημερωτικό πρόγραμμα που μεταδίδεται διαδικτυακά.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στα αιτήματά τους και παρουσίασε τη θέση του κόμματος του για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με το ίδιο όνομα, με άλλη διοίκηση και άλλο θεσμικό πλαίσιο, με αξιοκρατία. «Το ότι υπερασπιζόμαστε τη δημόσια τηλεόραση δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε όλα όσα έκαναν οι κυβερνήσεις στη δημόσια τηλεόραση» τόνισε ο κ. Τσίπρας και είπε πως με το κλείσιμο της ΕΡΤ η κυβέρνηση έδωσε ένα «δωράκι» στα ιδιωτικά ΜΜΕ.

Μετά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέντευξη στο κανάλι.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By