Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού

 Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει στην εκποίηση, στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ. Αν το κάνει, θα βρεθεί σε απόλυτη αντίθεση με την τοπική κοινωνία αλλά και με το σύνολο του ελληνικού λαούsostetonero-afisa

Στην αναγκαιότητα διατήρησης υπό δημόσιο έλεγχο του δημόσιου αγαθού του νερού, εστίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας  και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Όπως επισήμανε :« Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει τη χώρα εγκλωβισμένη σε μια καταστροφική για το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους μνημονιακή πολιτική. Παραλίες, δάση, αρχαιολογικοί χώροι, λιμάνια, αεροδρόμια, ορυκτοί πόροι, ακόμα και το νερό, το απαραίτητο συστατικό για τη ζωή είναι σε διαδικασία εκποίησης, σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης, πώλησης, πράγμα που εγκυμονεί πολύ μεγάλους κινδύνους για τη δημόσια υγεία….» Παράλληλα αναφέρθηκε στην κινητοποίηση των δήμων και της τοπικής κοινωνίας  που «συγκρότησαν ένα ευρύ και αρραγές πλουραλιστικό μέτωπο προκειμένου να προστατεύσουν το δημόσιο αγαθό, το νερό». 

Πρόσθεσε δε ότι «οι 220 περίπου χιλιάδες ψηφοφόροι έδωσαν την απάντησή τους για το πώς θέλουν την ύδρευση και το νερό στη Θεσσαλονίκη. Το θέλουν υπό δημόσιο έλεγχο. Μετά απ΄ αυτό το αποτέλεσμα αλλά και μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορά βέβαια την ΕΥΔΑΠ, αλλά στο πνεύμα της αφορά συνολικά την ανάγκη να διατηρηθεί υπό δημόσιο έλεγχο το δημόσιο αγαθό του νερού, η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει στην εκποίηση, στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ. Αν το κάνει, θα βρεθεί σε απόλυτη αντίθεση με την τοπική κοινωνία αλλά και με το σύνολο του ελληνικού λαού» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

By