Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Πάνδημο το ύστατο χαίρε στον Θανάση Νάκο (βίντεο)

Πλήθος πολιτικού κόσμου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στο Βόλο.

nakoskideia1Πάνδημος ο Βόλος, η Βουλή, η κυβέρνηση, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και άλλες προσωπικότητες του πολιτικού χώρου, της Αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, απηύθυναν το ύστατο χαίρε στον αντιπρόεδρο της Βουλής Θανάση Νάκο, η νεκρώσιμη ακολουθία του οποίου έγινε σήμερα το μεσημέρι από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Τιμές απέδωσαν η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου και άγημα της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, εγώ για τα τηρηθεί η τάξη από νωρίς το πρωί στην πλατεία Αγίου Νικολάου βρισκόταν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, που ήρθαν από την Αθήνα.

Από τη νεκρώσιμη ακολουθία δεν έλειψαν και οι πολιτικές κόντρες, καθώς η πρώην βουλευτής της ΝΔ και συνάδελφος του Θανάση Νάκου, στη Βουλή για κάποιο διάστημα, Ζέττα Μακρή, δήλωσε ότι της επιστράφηκε το στεφάνι που απέστειλε, ενώ δεν της επιτράπηκε να χαιρετίσει τη σορό και, με ευθύνη του αστυνομικού διευθυντή Μαγνησίας, άναψε ένα κερί στη μνήμη του. «Καλό ταξίδι Θανάση» περιορίστηκε να δηλώσει.

 

 

Από λίγο μετά τις 9 το πρωί που η σορός του Θανάση Νάκου βρισκόταν στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου πλήθος κόσμος του απηύθυνε το ύστατο χαίρε, ενώ, όσο περνούσε η ώρα, μαζεύονταν όλο και πιο πολλοί έξω από την Πλατεία, ενώ άρχισαν να καταφθάνουν εκατοντάδες στεφάνια μεταξύ των οποίων του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, των συνεργατών του γραφείου του στο Βόλο και στην Αθήνα, του ζεύγους Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη, της Ντόρας Μπακογιάννη, του προέδρου του Ομίλου ΑΓΕΤ και εκατοντάδων άλλων επώνυμων και όχι.

Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με την Ελληνική σημαία και το κοσμούσε ένα δάφνινο στεφάνι που απέστειλε η Προεδρία της Δημοκρατίας. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι άρχισε να επικρατεί το αδιαχώρητο, ενώ, όσο πλησίαζε 2, που είχε προγραμματιστεί η εξώδιος ακολουθία, τόσο το πλήθος πύκνωνε.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι άρχισαν να καταφθάνουν οι επίσημοι, βουλευτές, υφυπουργοί και φίλοι του εκλιπόντα. Στη νεκρώσιμο ακολουθία παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που μπήκε στην εκκλησία μαζί με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο. Περίπου πέντε λεπτά πριν στο χώρο έφτασε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που χειροκροτούμενος περπάτησε στο κόκκινο χαλί που είχε στρωθεί για να μπει στον Μητροπολιτικό Ναό. Το συγκεντρωμένο πλήθος χειροκρότησε και τους κ.κ. Μεϊμαράκη και Αβραμόπουλο. Στην εξώδιο ακολουθία, παραβρέθηκαν ακόμη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς και άλλα στελέχη της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Γ.Γ. Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας.

Εκτός από τη Ζέττα Μακρή, παρόντες ήταν νυν και πρώην βουλευτές της Μαγνησίας, όπως η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Πάρις Μουτσινάς, Ροδούλα Ζήση, ο Κ. Καρτάλης, ο Παύλος Μαρκάκης κ.ά. Επίσης το παρόν έδωσαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, οι αντιπεριφερειάρχες Λάρισας και Μαγνησίας Ρένα Καραλαριώτου και Δημ. Αλεξόπουλος, ο δήμαρχος Βόλου νυν και πρώην δήμαρχοι της Μαγνησίας, καθώς και χιλιάδες Βολιωτών που πήγαν να αποχαιρετίσουν τον ιδιαίτερα αγαπητό Θανάση Νάκο.

Η εξώδιος ακολουθία εψάλη προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιου, ενώ επικήδειους εκφώνησαν ο υπουργός Εξωτερικών, ο πρόεδρος της Βουλής, κεντρικά και τοπικά στελέχη της Ν.Δ., ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Κίστος και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Σωκράτης Αναγνώστου.

Με την ολοκλήρωση της ακολουθίας, ο πρώην πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, οι υπουργοί και στη συνέχεια πλήθος επίσημων, συλλυπήθηκαν τη σύζυγο του Θανάση Νάκου, Δανάη και τον γιό του Σταύρο και βγήκαν στην πλατεία όπου ανέμειναν τη σορό.

Τελικά, η σορός του Θανάση Νάκου, βγήκε από τον Μητροπολιτικό Ναό λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια έγινε η ταφή στο Κοιμητήριο του «Κούκου».

Πηγή: magnesianews.gr
Φωτό: e- volos.gr 
By