Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα βλέμματα στην εκδήλωση για τον Κ. Καραμανλή

Στο Μέγαρο Μουσικής και στην εκδήλωση για τα 15 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή εστιάστηκε το πολιτικό ενδιαφέρον. Το «παρόν» έδωσε η πολιτική ηγεσία. Ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών.

 

Institute "Konstantinos Karamanlis" /  ?????????? "???????????? ??????????"Στοχευμένες πολιτικά ήταν οι ομιλίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση για τα 15 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που διοργάνωσε το ομώνυμο Ιδρυμα, στο Μέγαρο Μουσικής, η οποία συγκέντρωσε έντονο πολιτικό ενδιαφέρον.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στην πολιτική συνεισφορά του Κώστα Καραμανλή ώστε να γεφυρωθούν τα χάσματα ανάμεσα στην ¨λαϊκή¨και ¨φιλελεύθερη¨ δεξιά καθώς και στην άρνηση του να υποταχθεί στον «ατλαντισμό» που χαρακτήρισε την εποχή του.

Παράλληλα άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως η βία δεν έχει θέση στον πολιτικό διάλογο, ενώ σημείωσε ότι η σημερινή προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής με στόχο την παραμονή της χώρας στο Ευρώ, αποτελεί συνέχεια της πολιτικής του Κ.Καραμανλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επιχείρησε να αναδείξει τον συναινετικό πολιτικό λόγο του Κ.Καραμανλή αντιπαραβάλλοντας τον με την τακτική της κυβέρνησης, ενώ εστίασε στην πίστη του αποθανόντος στον δημόσιο τομέα ως φορέα ανάπτυξης. Τόνισε πως ο Κ.Καραμανλής πραγματοποίησε πολιτικές υπερβάσεις ενώ προάσπισε την αυτονομία της πολιτικής από τα οικονομικά συμφέροντα.

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που είχε το σπάνιο προνόμιο να διασχίσει ως πολιτικός ηγέτης μισό περίπου αιώνα, δεν έχει να φοβηθεί κάτι από αυτή την εξελισσόμενη ιστορική αξιολόγηση», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του για τα 15 χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στο Μέγαρο Μουσικής.

Ζητούμενο, τόνισε, τα όρια του πολιτικού συστήματος Ευρύτατη αναφορά στη ζωή του Κ.Καραμανλή έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

 

[custom_gallery id=»8440″]
Δρακόντεια  ήταν τα μέτρα ασφαλείας,  ενώ από τις 4 είχε κλείσει επίσης για λόγους ασφάλειας ο σταθμός του Μετρό στο Μέγαρο Μουσικής. Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή διαδήλωσαν τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω».

Στην εκδήλωση εκτός απο τους πολιτικούς αρχήγούς παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης και οι πρώην πρωθυπουργοί, Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου και Κ. Σημίτης.

Στην ζωή και το έργο το Κωνσταντίνου Καραμανλή, αναφέρθηκαν ο Π.Πικραμένος πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Αντ. Μακρυδημήτρης, πανεπιστημιακός, ο Γιάννης Μαρίνος. δημοσιογράφος, ο  Αγγ. Δεληβορριάς, Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, ο Λεωνίδας Τσούκαλης, Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ και ο επί χρόνια συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή Πέτρος Μολυβιάτης . Τον συντονισμό της συζήτησης έκανεο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος.

 

[space size=»30″]

By