Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Όλι Ρεν: Τον Αύγουστο η συζήτηση για την Ελλάδα

«Η Ελλάδα πέτυχε τα τελευταία δύο χρόνια πολλά στα δημοσιονομικά και στις μεταρρυθμίσεις» υποστηρίζει ο ευρωπαίος επίτροπος

olirehn
Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν επιτευχθεί πολλά στον τομέα των δημοσιονομικών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αναγνωρίζει ο επίτροπος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Όλι Ρεν, αλλά εκφράζει επιφυλάξεις για την έξοδο της χώρας στις αγορές πριν από τις ευρωεκλογές. Υποστηρίζει ότι οι καθυστερήσεις στη συνεργασία με την τρόικα χρεώνονται στην Ελλάδα και επαναλαμβάνει ότι τα επίσημα ελληνικά στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στο τέλος Απριλίου.

«Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πάντα περίπλοκα και διαρκούν πολύ. Ο τρέχων έλεγχος διαρκεί ήδη τώρα μήνες. Οι καθυστερήσεις χρεώνονται στους Έλληνες» τονίζει ο κ. Ρεν σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική επιθεώρηση «WirtschaftsWoche» που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, εξηγώντας γιατί η συζήτηση για την Ελλάδα θα αρχίσει τον Αύγουστο. «Πρέπει να συγκεντρώσουμε επιμελώς όλα τα στοιχεία. Πρέπει να επικαιροποιήσουμε τις προβλέψεις μας, για να έχουμε μια πραγματικά ακριβή εικόνα της προοπτικής ανάπτυξης – η οποία έχει μεγάλη επίδραση στην βιωσιμότητα του χρέους. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και την υλοποίηση του τρέχοντος προγράμματος, το οποίο βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο».

By