Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Champions League: Η Μπαρτσελόνα «σκόρπισε» την Μίλαν

 

1363120302_extras_noticia_foton_7_1

Η ήττα με 2-0 από την Μίλαν έδωσε τροφή για σχόλια όπως «η Μπαρτσελόνα μπαίνει σε περίοδο κρίσης» και η «κυριαρχία της τελείωσε», όμως ο Μέσι και η… παρέα του δεν είχαν δώσει την απάντησή τους. Την κρατούσαν για την μάχη του «Καμπ Νου» και ήταν ιδιαιτέρως ισχυρή, καθώς επικράτησαν εύκολα 4-0 και πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Καταλανοί από το 1ο μέχρι και το 90ο λεπτό ήταν η απόλυτοι κυρίαρχοι του αγώνα, αναγκάζοντας τους «ροσονέρι» σε παθητική άμυνα. Δεν μπορούσαν άλλωστε να αντιδράσουν διαφορετικά, καθώς το ξεκίνημα των γηπεδούχων έκοψε τα… πόδια. Στο 3ο κιόλας λεπτό με καταπληκτικό σουτ ο Μέσι άνοιξε το σκορ και έδειξε τις προθέσεις του ίδιου και των συμπαικτών του για την συνέχεια.

Με την κατοχή της μπάλας να φτάνει το 70% υπέρ της Μπαρτσελόνα, η πίεση στην εστία του Αμπιάτι ήταν ασφυκτική και οι φιλοξενούμενοι μόνο με φάουλ μπορούσαν να ανακόψουν τις προσπάθειες των αντιπάλων (έκαναν 13, δέχθηκαν μόλις 4). Πολλές φορές όμως ούτε αυτά ήταν αρκετά, κάτι που φάνηκε τόσο στην περίπτωση του 40ου λεπτού όπου πάλι ο Μέσι με άπιαστο σουτ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, διώχνοντας το άγχος από τους συμπαίκτες του.

Όλα όμως θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά, αν ένα λεπτό νωρίτερα ο Νιάγκ είχε εκμεταλλευτεί το απίστευτο τετ-α-τετ του με τον Βαλντές και είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αντί στο δεξί δοκάρι. Αυτό όμως είναι όλη η… μαγεία του ποδοσφαίρου.

Ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη. Η υπεροχή της Μπαρτσελόνα ήταν καθολική και με τον Βίγια στο 55′ έφτασε σε σκορ πρόκρισης, αναγκάζοντας την Μίλαν να βγει από το… καβούκι της για να πετύχει το γκολ της πρόκρισης. Ωστόσο, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 80ο λεπτό για να αρχίσουν οι Ιταλοί να ανεβαίνουν προς την εστία του Βαλντές, αλλά πλέον ήταν αργά… Και σαν να μην έφτανε αυτό, είδαν τον Άλμπα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων να βγαίνει στην αντεπίθεση και να διαμορφώνει το τελικό 4-0.

Νίκη πρόκριση για «Γαλατά»

Στο άλλο ματς της ημέρας, η Γαλατασαράι πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Σάλκε με 3-2, η οποία σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου ματς, έδωσε την πρόκριση στους Τούρκους. Και να σκεφτεί κανείς πως οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έκαναν το 1-0 με τον Νοϊστέντερ στο 17′, όμως η εξέλιξη ήταν εντελώς διαφορετικά.

Τα γκολ των Άλτιντοπ στο 37′ και του Γιλμάζ στο 42′ έδωσαν προβάδισμα πρόκρισης στην «Γαλατά», πριν ο Μπαστός στο 63′ βάλει και πάλι «φωτιά» στο παιχνίδι, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Στα τελευταία λεπτά η Σάλκε πίεζε για το «χρυσό γκολ», όμως αντί να το πετύχει, το δέχθηκε στην αντεπίθεση από τον Μπουλούτ στο 95′.

[space size=»30″]

 

By