Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύγκρουση Μεϊμαράκη – Τσίπρα στη Βουλή

Σε εκρηκτικό κλίμα συζητείται στη Βουλή η πρόταση μομφής κατά του Ευ. Μεϊμαράκη που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρόεδρο της Βουλής να την χαρακτηρίζει άδικη και να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για παιχνίδια με τους θεσμούς για μικροκομματικά οφέλη

meimarakis600ii_3103 Η αναφορά του Ευ. Μεϊμαράκη στην κομματική του ταυτότητα και η αντίδραση του Π. Λαφαζάνη, αλλά και οι αιχμές του κατά του αντιπροέδρου και προερχόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκη ότι πολλές φορές λειτουργεί κομματικά, προκάλεσαν ένταση. «Θα σας μιλήσω ως Νεοδημοκράτης, ναι, το πεζοδρόμιο δεν θα επιτρέψουμε να κάνει κουμάντο στην Αθήνα, για να συνεννοούμεθα, ακούσατε τι σας λέω;», ήταν η φράση του Ευ. Μεϊμαράκη προς τον Π. Λαφαζάνη.

Λίγο αργότερα, όταν ο Γ. Δραγασάκης ζήτησε το λόγο επί προσωπικού, ο Γ. Τραγάκης δεν τον έδωσε καθώς στο βήμα είχε ανέβει ο Ευ. Βενιζέλος και ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την Ολομέλεια. Στην ομιλία του ο Ευ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής και κάνει παιχνίδια με τους θεσμούς, ενώ –όπως είπε- δεν υπάρχει Πρόεδρος Βουλής που δεν ανήκει σε κομματικό σχηματισμό και δεν έχει μια ιδεολογία.

Αντίστοιχο ρόλο έχει και ο αντιπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε και άφησε να εννοηθεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μεθόδευσε χθες το ποιος θα προήδρευε κατά την κατάθεση της πρότασης μομφής κατά του κ. Στουρνάρα, γιατί δεν ήθελε να προεδρεύει ο ίδιος. Υποβάθμιση της Βουλής καταγγέλλει ο Τσίπρας Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του μίλησε για υποβάθμιση της Βουλής και πως η επιλογή για κατάθεση της πρότασης μομφής κατά του Προέδρου της Βουλης είναι πολιτική και όχι προσωπική, με αφορμή τη στάση του στο θέμα της απόρριψης της πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών.

Ένα 24ωρο μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για εκβιασμό και συνειδητά ψεύδη της κυβέρνησης προς τη Βουλή και τους βουλευτές, καθώς ήταν –όπως είπε- ήταν ψευδείς οι αναφορές του υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη ότι αν δεν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο δεν θα πάρουμε τη δόση, τη στιγμή που γνώριζε ότι δεν πρόκειται να υπάρχει ζήτημα δόσης στο Eurogroup μεθαύριο αλλά στις 17 Απριλίου.

tsipras600_310314

Επιτέθηκε και προσωπικά κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης ότι χρησιμοποιεί τις γνώσεις του για το Σύνταγμα ως εργαλείο εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων. Χαρακτήρισε την κυβέρνηση πολυτραυματία με αφορμή τις διαρροές στο κυβερνητικό στρατόπεδο και είπε ότι το success story μετατράπηκε και ιστορία τρόμου. Για κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Ευ. Βενιζέλος που χρησιμοποιεί όπως είπε το ακραίο μέσο της αποχώρησης με μεγάλη ευκολία.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για απειλές, εκβιασμούς και ψευδοεισαγγελικό λόγο. «Έρχονται εδώ και δεν έχουν να πουν τίποτα και αντί να διδαχθούν από αυτές τις αλλεπάλληλες ήττες επιμένουν στο ίδιο», τόνισε και χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ απειλή εναντίον των επενδύσεων, της ανάκαμψης της απασχόλησης, «αλλά εις πείσμα αυτών η χώρα ανακάμπτει».

By