Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αναγνωστοπούλου: «Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη περίοδο»

«Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη περίοδο και η αντοχή της κοινωνίας θα εξαρτηθεί από την αλληλεγγύη που θα δείξουμε ο ένας για τον άλλον, η μία τάξη για την άλλη»

sia anagnostopoulou

«Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη περίοδο και η αντοχή της κοινωνίας θα εξαρτηθεί από την αλληλεγγύη που θα δείξουμε ο ένας για τον άλλον, η μία τάξη για την άλλη» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Από την Πάτρα όπου βρέθηκε για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο, η κυρία Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε (στο κλίμα της ημέρας) και στον ΦΠΑ για την εκπαίδευση.

Όπως είπε «ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι ένα από τα ανοικτά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις, όπως τα «κόκκινα» δάνεια και το ασφαλιστικό».

Υποστήριξε δε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω σε πράγματα που θα πλήξουν μεγάλες ομάδες του πληθυσμού και μάλιστα τις πιο ευάλωτες, για αυτό ακριβώς είμαστε σε διαπραγμάτευση και το πολεμάμε».

Ερωτηθείσα για τους συμβασιούχους του Ανοικτού Πανεπιστημίου, η κ. Αναγνωστοπούλου απάντησε ότι «τους έχουμε εξασφαλίσει τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο του 2016 και μετά θα κάνουμε νομοθετική ρύθμιση, για να έχουν ένα ανθρώπινο εργασιακό καθεστώς».

Ευχήθηκε τέλος «καλό κουράγιο σε όλους μας και στον λαό που δοκιμάζεται και στην κυβέρνηση».

By