Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εύστοχη η επισήμανση του φοροτεχνικού Βελισσαράκου Ευστάθιου για τον υπολογισμό του Δώρου Πάσχα.

Με αφορμή την καταβολή του δώρου του Πάσχα κάτω από τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφώσει τα μέτρα έκτακτης ανάγκης πολλή συζήτηση αναπτύχθηκε ως προς τις αποδοχές επι των οποίων θα πρέπει να υπολογιστεί. Πολλές από αυτές τις απόψεις οι οποίες εκφράστηκαν και δημόσια δεν βασιζόταν πάνω σε αυτά που η εργατική νομοθεσία προβλέπει.

Όπως επισημάναμε στην εκπομπή Επι Του Πιεστηρίου στο Κόντρα με τον Γιώργο Σιαδήμα στις 20/3/2020 και σύμφωνα με το φοροτεχνικό Βελισσαράκο Ευστάθιο για τον καθορισμό των αποδοχών Δώρο Πάσχα λαμβάνονται υπόψη οι ημέρες εργασίας για τις οποίες ο μισθωτός έλαβε ή δικαιούται να λάβει μισθό σύμφωνα με τον φοροτεχνικό Βελισσαράκο Ευστάθιο.

Επομένως για το Δώρο Πάσχα 2020 και τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους με διοικητική πράξη από 14/3 θα ληφθούν υπόψη οι ημέρες εργασίας της περιόδου 1/1-13/3. Για την περίοδο 14/3 μέχρι 30/4 ο μισθωτός δεν είναι στη διάθεση του εργοδότη του για εργασία συνεπώς δεν δικαιούται μισθό και άρα ούτε και την αναλογία Δώρου Πάσχα.

Δείτε στο 40 λεπτό την παρέμβαση Βελισσαράκου.

By