Κυριακή, 31 Μαΐου, 2020

«A Man’s Rave» μία εναλλακτική ταινία

Η ταινία «a Man’s rave» πραγματεύεται την ιδιόμορφη ιστορία ενός κρεοπώλη, ο οποίος μετατρέπει το κατάστημά του σε night club!

a man's raveΟι εμμονές, οι ιδεοληψίες, τα πάθη, πολλές φορές οδηγούν τους ανθρώπους στη δημιουργία και σε πράξεις που με την πρώτη ματιά μοιάζουν ίσως εκκεντρικές. Ένας τέτοιος χαρακτήρας είναι και ο ήρωάς μας: Ο Στράτος, ένας 42χρονός κρεοπώλης, που ζει στην Αθήνα. Το ντοκιμαντέρ «A MAN’S RAVE» είναι ένα διεισδυτικό ταξίδι στην ιδιοσυγκρασία του, στον αγώνα του για την επιβίωση, στα ανικανοποίητα σχέδιά του, στις μνήμες του, και στο πάθος του για την ηλεκτρονική χορευτική μουσική ή Rave όπως συχνά την αποκαλούν.

Το κρεοπωλείο του Στράτου δεν είναι ένα συνηθισμένο κατάστημα, όπου οι πελάτες απλώς αγοράζουν κρέας, αλλά ένας χώρος που παραπέμπει περισσότερο σε κάποιο πάρτι της πρώιμης Rave σκηνής. Η ένταση της μουσικής, τα φώτα και οι ρυθμοί δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που δίνει στο κρεοπωλείο μια ξεχωριστή διάσταση.
Το επάγγελμα του κρεοπώλη απαιτεί μια δύσκολη, πολύωρη καθημερινή χειρωνακτική εργασία. Ο ίδιος ο Στράτος μας αφηγείται: «…το μόνο πράγμα που δεν ήθελα να γίνω στη ζωή μου, ήταν κρεοπώλης…».  Αναγκάστηκε, όμως, να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα από τα 16 του χρόνια. Ήταν ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει ο ίδιος και η οικογένειά του. Αντίδραση σε αυτή την επιβολή, ίσως να ήταν η ανακάλυψη της «άλλης αγάπης» του, της μουσικής.

Η ηλεκτρονική χορευτική μουσική μπήκε στη ζωή του στις αρχές της δεκαετίας του ’90, και από τότε μέχρι σήμερα παραμένει πιστός θαυμαστής της. Μιλάει γι’ αυτή με «ερωτικό» ενθουσιασμό, όπου κανείς διακρίνει την ονειροπόληση, την ενέργεια, το ταξίδι και την απόδρασή του από την καθημερινότητα.

Τις δύο αυτές «εμμονές», «αγάπες», επιλογές ζωής, ο Στράτος κατάφερε να τις συνδυάσει. Μάστορας του κρέατος και εραστής της μουσικής κατόρθωσε να τα κάνει να συνυπάρξουν. Έτσι, μέσα από τους ήχους της μουσικής και τα παιχνίδια του φωτός, που έχει εγκαταστήσει στο κατάστημά του, κάνει την αγορά του κρέατος να φαντάζει σουρεαλιστική πράξη.

Τελικά ο Στράτος, που ένιωθε πολύ μεγάλος στα 16 του, στα 42 του νιώθει παιδί;

Πηγή: artXpress

[space size=»30″]

(Visited 1 times, 1 visits today)
By