Κυριακή, 31 Μαΐου, 2020

Α. Μέρκελ: Να προωθήσουμε τις συζητήσεις με τη Ρωσία για τον South Stream

Η καγκελάριος εξέφρασε την υποστήριξη της στην Βουλγαρία

merkel-diadilosi-kata-tou-antisimitismou

Την υποστήριξη της προς την Βουλγαρία εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ αναφορικά με τις προσπάθειες της χώρας για την έναρξη ενός νέου γύρου συνομιλιών με τη Ρωσία σχετικά με τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα ανέστειλε την εφαρμογή του σχεδίου αυτό το μήνα για χάρη ενός εναλλακτικού αγωγού μέσω της Τουρκίας.

«Πρέπει να εξετάσουμε όλα τα νομικά ζητήματα γύρω από το σχέδιο South Stream και κατόπιν να τα χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να προωθήσουμε τις συζητήσεις με τη Ρωσία» δήλωσε η Μέρκελ έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ στο Βερολίνο.

Πολλά συμβόλαια έχουν ήδη συμφωνηθεί και είναι σημαντικό και για τις δύο πλευρές να παραμείνουν αξιόπιστοι εταίροι, προσέθεσε η ίδια.

Από την πλευρά του ο Μπορίσοφ επισήμανε ότι μετά τη συνάντησή του με τη Μέρκελ είναι πεπεισμένος ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν και ελπίζει να λάβει διευκρινίσεις από τις Βρυξέλλες για τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον αγωγό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By