Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

Α. Μητρόπουλος: Η συμφωνία δε θα περάσει από την κοινοβουλευτική μας ομάδα

Δεν θα ψηφίσει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση, πιστεύει ο Α. Μητρόπουλος

mitropoulos800_111213

Την εκτίμηση πως όσα συζητούνται με τους δανειστές δεν πρόκειται να περάσουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος. Παράλληλα, επεσήμανε πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αναλάβει άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

«Ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων, να επανακαθορίσουμε το σχέδιο διαπραγμάτευσης, να συνεννοηθούμε στα ελάχιστα ενός αναθεωρημένου σχεδίου διαπραγμάτευσης αν είχαμε και αν δεν μας βγήκε και να πάρει πρωτοβουλίες. Και η φυγή προς το λαό είναι φυγή προς τα μπρος όταν οι δανειστές σου λένε ή ταπείνωση της Αριστεράς, το λαού, της Ευρώπης άλλως φύγε από εδώ. Το να φύγεις δεν μας βγαίνει και δεν πρέπει να γίνει, δεν το αντέχουμε άρα είμαστε σε ένα πλήρες αδιέξοδο και η φυγή προς τα μπρος ενός ηγέτη που στα δύσκολα θα φανεί πόσο ηγέτης είναι και είναι και το πιστεύω«, σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στα «Παραπολιτικά fm».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της τάσης των ΠΑΣΟΚογενών, η κυβέρνηση πρέπει να αναζητήσει πολιτικές συνεννοήσεις. «Να ενισχύσουμε την διαπραγματευτική βάση μήπως στο παραπέντε οι δανειστές καταλάβουν ότι στο Βατερλό του προγράμματος τους στην Ελλάδα οι περήφανοι Έλληνες θέλουν κάτι άλλο αξιοπρεπέστερο. Δεν υπάρχει άλλη λύση«, τόνισε και πρόσθεσε: «Οι δανειστές ζήτησαν τρία πράγματα. Ότι δεν συζητάμε τίποτα άλλο παρά το σχέδιο Γιούνκερ το οποίο αποτιμάτε γύρω στα 6,5 δις. Δεύτερον να μας μεταφέρουν την ιδιοκτησία του ισχύοντος μνημονίου. Δηλαδή να αναδεχτεί η κυβέρνηση ότι θα εφαρμόσει το ψηφισμένο μνημόνιο. Και τρίτον ζήτησαν και ζητούν πάνω σε αυτό το μνημόνιο που μας απαγορεύουν να καταργήσουμε, να πάρουμε και άλλα μέτρα του ύψους που σας είπα. Αυτά που ζήτησαν είναι ανέφικτο να το δεχτεί ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του άρα λοιπόν είναι σκηνικό απόλυτου αδιεξόδου.

(Visited 1 times, 1 visits today)