Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

Αδωνις σε Τσίπρα: Εσείς εξυπηρετείτε επιχειρηματικά συμφέροντα

Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή.

Απαντώντας σε όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για το επιτελικό κράτος και συγκεκριμένα για το Ελληνικό ο υπουργός Ανάπτυξης προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πει ξεκάθαρα σε ποιο σημείο η νυν κυβέρνηση εξυπηρετεί τον επενδυτή και σημείωσε με νόημα ότι υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα που ήθελαν να σταματήσει η επένδυση στο Ελληνικό.

Αναλυτικά ο υπουργός Ανάπτυξης είπε:

«Θα σας μιλήσω με σεβασμό που αρμόζει στο θεσμικό σας αξίωμα αλλα μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας. Καταθέσαμε τροπολογία στο νόμο 2012 . Μια τροπολογία 3 γραμμών με νομοτεχνική αποσαφήνιση .

Είπατε ψευδώς ότι με το νόμο αλλάξαμε τους όρους σύμβασης. Είστε πρώην πρωθυπουργός και δεν αρμόζει να λέτε τέτοια ψέματα για μια πολύ σοβαρή επένδυση που και εσείς με τον τρόπο σας προσπαθήσατε να στηρίξετε.

Καταθέτω για τα πρακτικά την τροποποίηση του νόμου 2012 που φέρατε εσείς και ψηφίστηκε 1.11.2018 με υπογραφές δικών σας υπουργών.

Παρακαλώ να μου πείτε με ποιο σημείο της τροπολογίας μας ευνοείται ο επενδυτής. Να πείτε συγκεκριμένα ότι αυτή η φράση της τροπολογίας ευνοεί τον επενδυτή. Αν δεν το κάνετε πάει να πει ότι όσα είπατε νωρίτερα ήταν άπτερα πτερόεντα.

Είπατε ότι εμείς ευνοούμε τον επενδυτή και τα συμφέροντα. Αλλά μπορεί να υπάρχουν και συμφέροντα που δεν θέλουν την επένδυση. Ξέρετε πόσο εύκολο θα μου ήταν να πω ότι ήρθατε εδώ για να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα που θέλουν να σταματήσουν την επένδυση. Για να καταλαβαινόμαστε .

Το να τσακωνόμαστε στην Βουλή στέλνει κακό μήνυμα στο εξωτερικό και στους επενδυτές την ώρα που θέλουμε να δείξουμε ότι χώρα αλλάζει σελίδα. Εγκαταλείψτε αυτά που κάνατε στο παρελθόν. Οσα είπατε για το ελληνικό ήταν όλα ψέματα.

Για την Θάνου: καλά επι των ημερών σας υπήρχε καρτελ στον Τύπο και το επιτρέψατε για 4,5 χρόνια ; Απαράδεκτο. Εχετε μια ατυχία. Και να θέλετε να βγείτε στο πεζοδρόμιο δεν κπορείτε γιατί σας συνοδέυει το κυβερνητικό σας παραλθόν. Να σας ρωτήσω.

Κατερίνα Σαβίδου σας θυμίζει τίποτα. Την φάγατε με μια ψευδή δημοσίευση και την καθαιρέσατε ενώ η γυναίκα δικαιώθηκε. Εμείς κάνουμε κάτι διαφορετικό. Πριν από τις εκλογές όταν φέρατε την Θάνου και την εκλέξατε με την ΧΑ είπαμε ότι αυτή η εκλογή θα είναι άκυρη.

Διορίσατε την κα Θάνου αλλά διορίσατε και την νομική συμβουλο του κ. Παππά στην συγκεκριμένη επιτροπή.

Η μισή κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ διορίστηκε σε κρατικές θέσεις και επιτροπές.

Εμείς λέμε ότι σε μια τόσο σοβαρή επιτροπή δεν μπορεί να υπάρχει κανένας με ίχνος πολιτικής επιρροής. Σας καλώ να υπερψηφίσετε την τροπολογία και να δίεξετε ότι κάτι διδαχθήκατε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Κ. Σπίρτζη ξέρετε κάτι; Αυτή η τροπολογία η δική σας που σας παρουσιάσα ήρθε σε νομοσχέδιο για το θριάσιο.

Σας έλεγα ότι θα σας το κόψει η ευρωπαική επιτροπή ανταγωνισμού. Και ξέρετε τι έγινε; Την έκοψε και σας ψάχνει για διαφθορά.

Σκληρή απάντηση για τις επικρίσεις του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έδωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Επιρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Παίρνοντας τον λόγο αμέσως μετά την ομιλία του πρόέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Γεραπετρίτης αποκάλυψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε 53 επιπλέον μετακλητούς στο Μέγαρο Μαξίμου!

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας απέρριψε και τους ισχυρισμούς Τσίπρα για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η υπόθεση αυτή δεν απολύτως καμία σχέση, ούτε μπορεί να συγκριθεί με την Τράπεζα της Ελλάδας.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας τον λόγο στη συζήτηση για το επιτελικό κράτος κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ για «ψέματα, fake news, παραπληροφόρηση, διαστρέβλωση και έφοδο στο κράτος και στους θεσμούς.

«Αντί για αξιοκρατική στελέχωση επιχειρείται την άλωση του κράτους με επιλογή προσώπων από το κομματικό σας μητρώο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας

«Λαϊκίζατε επι 4,5 χρόνια για τους μετακλητούς – κι ας ήμασταν εμείς που τους μειώσαμε – έρχεστε εσείς σήμερα και συστήνετε 700 θέσεις μετακλητών και αυξημένες αποδοχές.

Με τις προτεινόμενες διατάξεις όλοι οι μετακλητοί θα τυγχάνουν ειδικών μισθολογικών προνομίων και χωρίς να απαιτείται ούτε καν πτυχίο ΑΕΙ.

Το πτυχίο Λυκείου θα αρκεί για την επιλογή του προσώπου. Τόσους άριστους έχετε μαζέψει»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By