Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Αυστριακός βουλευτής ζητά να απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα στον Τραμπ

Την απαγόρευση εισόδου στην Αυστρία για τον νέο Αμερικανό πρόεδρο ως απάντηση στο διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών, ζητά ο βουλευτής των Αυστριακών Πράσινων και αρμόδιος του κόμματος για θέματα ασφάλειας, Πέτερ Πιλτς, με δηλώσεις του ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της αυστριακής Βουλής, κατά την οποία, όπως αναφέρει, θα προσπαθήσει να βρει υποστηρικτές των θέσεών του.

«Χρειάζεται να στείλουμε ένα ακλόνητο και σκληρό μήνυμα προς τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρεται κατά αυτό τον τρόπο όσον αφορά τις ελευθερίες μας» τονίζει ο Αυστριακός βουλευτής, προσθέτοντας ότι θεωρεί τον Αμερικανό πρόεδρο επικίνδυνο καθώς, αφενός δεν ντρέπεται να συνεχίζει τις συναλλαγές του με τους χρηματοδότες της διεθνούς τρομοκρατίας και αφετέρου να αφαιρεί με αυθαίρετο τρόπο από Αυστριακούς πολίτες την ελευθερία μετακίνησης τους.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για κοινοβουλευτική του πρωτοβουλία, αλλά πρωτίστως για μια συμβολική κίνηση που θα δείχνει ότι δεν «ανεχόμαστε τα πάντα», επισημαίνοντας πως δεν αρκεί να διατυπώνει κανείς στην Ευρώπη μόνο παράπονα, αλλά πρέπει να αντιδράσει με αυτοπεποίθηση και να κηρύξει τον Ντόναλντ Τραμπ ανεπιθύμητο πρόσωπο, δίνοντάς του «ένα καλό μάθημα».

Ηδη σε χθεσινή συνέντευξή του ο νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, δήλωσε πως οι εξελίξεις στις ΗΠΑ με την πολιτική του Τραμπ, του προξενούν «βαθιά ανησυχία», όπως άλλωστε και σε πολλούς άλλους ανθρώπους, ενώ, κατά την άποψή του, είναι σαφές πως το διάταγμα για την μετανάστευση κάνει διακρίσεις και τόσο η έκδοση του, όσο και η εφαρμογή του έγιναν κατά τρόπο τελείως ερασιτεχνικό.

Ο Αυστριακός πρόεδρος, σημειώνοντας ότι είχε επικρίνει εκ των προτέρων το ύφος και το περιεχόμενο των εξαγγελιών της προεκλογικής εκστρατείας Ρεπουμπλικάνου, επισήμανε στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Ντερ Στάνταρντ, ότι «με λύπη πρέπει να διαπιστώσω πως οι εμπειρίες από τότε δεν είναι ενθαρρυντικές».

Το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ είχε καταδικάσει με κάθε σαφήνεια σε χθεσινές δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα Κρόνεν Τσάιτουνγκ ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης, Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαικού Κόμματος.

«Καταδικάζω αυτή τη γενική απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ. Η δικαιολογημένη στράτευση εναντίον της τρομοκρατίας και του ισλαμισμού δεν επιτρέπεται να οδηγήσει στο να τεθούν υπό γενική υποψία θρησκευτικές κοινότητες και ολόκληρες χώρες», τόνιζε χαρακτηριστικά ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

protothema.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)