Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2020

Αυτοί ΔΕΝ ψηφίζουν την συμφωνία από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σβήνουν και γράφουν στη Κουμουνδούρου βουλευτές που θα ψηφίσουν αλλά και αυτούς που θα καταψηφίσουν την πρόταση που εισηγήθηκε και έφερε η ελληνική κυβέρνηση για τη δανειοδότηση της χώρας.

syriza10

Πρώτος που διαφοροποιήθηκε από την κυβερνητική γραμμή είναι ο εργατολόγος και αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος ο οποίος δήλωσε στη εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου πως  «Η προσωπική μου στάση είναι ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν. Πιστεύω ότι στο τέλος, αυτό το πακέτο που έχετε ανά χείρας δεν μπορεί να έρθει στην ελληνική Βουλή»

Δεύτερος την τάξη βουλευτής που δειχνει να τραβάει τον δικό του δρόμο είναι ο Ιωάννης Μιχελογιαννάκης που και αυτός όπως και ο Αλέξης Μητρόπουλος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Ο Ηρακλειώτης πολιτευτής δήλωσε σε παρεμβασή του στο πρωινό ΑΝΤ1 πως «πολλά από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην ελληνική πρόταση είναι εγκλήματα» ενώ υπενθύμισε ότι στηρίζει την κα. Κωνσταντοπούλου και είναι σίγουρος ότι «η Πρόεδρος της Βουλής δεν πρόκειται να επιτρέψει να περάσουν από τη Βουλή τα μέτρα σε ένα νόμο σε ένα άρθρο, ακολουθώντας τακτικές προηγουμένων κυβερνήσεων τις οποίες το κόμμα του καταδίκαζε ως αντιπολίτευση».

Λίγες ώρες μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στις Βρυξέλες ο κ. Λαπαβίτσας δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα ZEIT πως «Πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είτε είναι από τα αριστερά είτε όχι είναι πολύ σκεπτικοί για να αποδεχθούν ένα τέτοιο πρόγραμμα. Πως θα το εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους; Πώς θα επιστρέψουν στις εκλογικές τους περιφέρειες για να εξηγήσουν τη συμφωνία στους ψηφοφόρους» ενώ όταν τον ρώτησε ο δημοσιογράφος αν επιθυμεί έξοδο από το ευρώ εκείνος απάντησε : «Ναι, να βγούμε από το ευρώ έτσι ώστε να πάρει ανάσα η ελληνική οικονομία».

Αινιγματικό παραμένει και το ποστάρισμα του Βαγγέλη  Διαμαντόπουλου του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ που έγραψε πως

«Το There Is No Alternative (δεν υπάρχει εναλλακτική) δεν μπορεί να έχει τη σφραγίδα της αριστεράς…» και με αυτή του την τοποθέτηση, έστειλε και εκείνος μήνυμα στο Μαξίμου, πως εκείνος έχει εναλλακτικές σε ενδεχόμενη γραμμή κομματικής πειθαρχίας.

Ακόμη ένας βουλευτής που μετριέται στη λίστα αυτή από χτες το βράδυ είναι ο Ιωάννης Ζερδελής από τη Λέσβο που δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ πως «Δεν θα ψηφίσω καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης για τα φτωχά στρώματα στις νησιωτικές περιοχές»

Παράλληλα η κομμουνιστική Τάση που ελέγχει  5 βουλευτές εξέδωσε ανακοίνωση που καλεί τους βουλευτές να μην υπογράψουν το νέο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση.  Τα στελέχη που στηρίζει η ΚΟΕ είναι οι Δημήτρης Κοδέλας, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ελένη Σωτηρίου, Μαρία Τριανταφύλλου και ο Βασίλης Κυριακάκης.

(Visited 1 times, 1 visits today)