Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, 2020

Αυτή είναι η έξυπνη λύση της Amazon στο πρόβλημα της κλοπής πακέτων

Η λύση βρίσκεται στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σας!

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, 8 στους 10 Αμερικανούς κάνουν τις αγορές τους διαδικτυακά.

Αυτό μοιάζει με …θείο δώρο για εταιρείες, όπως η Amazon, που εξειδικεύονται στην παράδοση αγαθών κατ’ οίκον

Την ίδια στιγμή, όμως, οι κλέφτες που ειδικεύονται στο να αρπάζουν τα πακέτα των παραληπτών βρίσκουν ευκαιρία να …διευρύνουν τις δραστηριότητές τους. Και οι κλοπές αναδεικνύονται σε κρίσιμο πρόβλημα τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις εταιρείες.

Μια ιδέα της Amazon ίσως είναι η λύση στο πρόβλημα.

Όπως αναφέρει το CNBC, η Amazon συνεργάζεται με έναν κατασκευαστή «έξυπνων» πινακίδων κυκλοφορίας, ώστε ο υπεύθυνος παράδοσης του πακέτου να έχει προσωρινή πρόσβαση στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του πελάτη.

Το προϊόν της Phrame τοποθετείται στην πινακίδα και περιλαμβάνει ένα ασφαλές κουτί στο οποίο βρίσκονται τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Οι χρήστες ξεκλειδώνουν το κλειδί με το smartphone τους και μπορούν να επιτρέψουν την πρόσβαση σε άλλους – όπως ο υπεύθυνος παράδοσης.

Με αυτό τον τρόπο, οι πελάτες της Amazon που θα χρησιμοποιούν την υπηρεσία δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν για το πακέτο τους και το ενδεχόμενο κλοπής του.

Επίσης, δεν θα υπάρχει πλέον πιθανότητα το προϊόν να καταστραφεί εκτεθειμένο στη βροχή ή το χιόνι. Αντίθετα, το πακέτο απλώς θα περιμένει τον παραλήπτη του στο αμάξι του τελευταίου.

Δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της λειτουργίας του συστήματος, αλλά αυτό μάλλον περιλαμβάνει έναν έξυπνο αισθητήρα ο οποίος θα επιτρέπει την πρόσβαση σε μέλη του προσωπικού εταιρειών παράδοσης όπως η UPS και η FedEx για μια μικρή χρονική περίοδο.

Και οι πελάτες το πιθανότερο είναι ότι θα λαμβάνουν μια ειδοποίηση στην Amazon app όταν ολοκληρώνεται η παράδοση.

Ανώνυμες πηγές ανέφεραν στο CNBC ότι η Amazon εργάζεται και πάνω στην ανάπτυξη ενός παρεμφερούς συστήματος που αφορά έξυπνα θυροτηλέφωνα. Στην περίπτωση αυτή, όμως, είναι λιγότερο σαφές πώς ακριβώς θα λειτουργεί στην πράξη αυτό το σύστημα. Αν και πολλοί πελάτες μπορεί να είναι οκ με το να δώσουν πρόσβαση σε τρίτο στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου τους, οι περισσότεροι μάλλον δεν θα νοιώθουν και πολύ άνετα να επιτρέπουν σε κάποιον να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού τους.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι μόνο οι καταναλωτές που θα κερδίσουν από μια τέτοια εξέλιξη. Οι εταιρείες ζημιώνονται από την κλοπή πακέτων που οδηγεί σε πρόσθετα κόστη και μπορεί να αποθαρρύνει τους πελάτες απ’ το να παραγγείλουν ξανά.

By