Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2020

Αυτοί είναι οι τέσσερις μνηστήρες που ενδιαφέρονται για την Finansbank

Η Εθνική Τράπεζα είναι υποχρεωμένη, βάσει των κανόνων για την αναδιάρθρωσή της, να προχωρήσει σε πώληση του 40% της Finansbank

finansbank

Τέσσερις είναι, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, οι ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά της Finansbank, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει το Reuters σε δημοσίευμά του, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές. Σύμφωνα με το πρακτορείο πρόκειται για την Qatar National Bank (από το Κατάρ), τις τουρκικές Garanti Bank και Fibabanka και έναν κινεζικό τραπεζικό όμιλο, η επωνυμία του οποίου δεν κατονομάζεται.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Τράπεζα (στην οποία ανήκει η Finansbank) είναι υποχρεωμένη, βάσει των κανόνων για την αναδιάρθρωσή της, να προχωρήσει σε πώληση του 40% της Finansbank, ενώ η διοίκησή της έχει διαψεύσει δημοσιεύματα που θέλουν την QNB να έχει καταθέσει προσφορά ύψους τριών δισ. ευρώ.

«Συνολικά τέσσερις όμιλοι έχουν προχωρήσει σε κατάθεση προσφορών. Η ΕΤΕ επιθυμεί, όμως, να υπάρξει κατάθεση ξεκάθαρων προσφορών, ούτως ώστε να τις κρίνει», υποστήριξε μία από τις πηγές του Reuters, προσθέτοντας ότι η Qatar National Bank, μάλλον, διαθέτει προβάδισμα.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι σύμβουλοι της πώλησης έχουν αναλάβει οι Goldman Sachs και Morgan Stanley.

Από την πλευρά της η Finansbank δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Reuters, ενώ δεν υπήρξε σχολιασμός ούτε από τις κατονομαζόμενες τράπεζες.

By