Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020

Aυστηρό μήνυμα της Κομισιόν σε Τουρκία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση τηρεί τις οικονομικές δεσμεύσεις της για τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

sxoinas-margaritisAΜ” αυτό το τρόπο θέλησε ν” απαντήσει στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει λάβει καμία στήριξη.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση τηρεί τις δεσμεύσεις της και κάθε υπαινιγμός για το αντίθετο δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια», είπε ο κ. Σχοινάς σε συνέντευξη Τύπου.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση ARD, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ότι δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους στο θέμα της οικονομικής βοήθειας για τους Σύρους πρόσφυγες.

Υποστηρίζοντας πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν είναι ειλικρινείς, ο Ερντογάν είπε ότι από τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ που υποσχέθηκε η ΕΕ, μόνο ένα με δύο δισεκατομμύρια έχουν καταβληθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στους δημοσιογράφους ο κ. Σχοινάς, περίπου 740 εκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, ενώ η Επιτροπή ετοιμάζεται να υιοθετήσει «ένα συμπληρωματικό ειδικό μέτρο» για τη χορήγηση 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Από τα 740 εκατομμύρια, 105 έχουν ήδη δαπανηθεί, διευκρίνισε πηγή της Κομισιόν.

Οι πόροι της ΕΕ προορίζονται για τους πρόσφυγες, και όχι για την τουρκική κυβέρνηση, τόνισε ο εκπρόσωπος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By