Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Ακυρώθηκε και πάλι η έναρξη διαλόγου για την Παιδεία

Ομάδες εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και φοιτητών συγκεντρώθηκαν στην έναρξη της συζήτησης για να διαμαρτυρηθούν για τον «προσχηματικό», όπως ανέφεραν, χαρακτήρα του εθνικού διαλόγου

sxoleio

Ομάδες εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και φοιτητών συγκεντρώθηκαν στην έναρξη του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, για να διαμαρτυρηθούν για τον «προσχηματικό», όπως ανέφεραν, χαρακτήρα του εθνικού διαλόγου, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί για δεύτερη φορά η συζήτηση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συντονιστικού αναπληρωτών-αδιόριστων εκπαιδευτικών, στόχος τους ήταν να σπάσει το κλίμα αποδοχής και νομιμοποίησης που επιδιώκει να καλλιεργήσει το υπουργείο Παιδείας.

Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγο μετά την απόφαση ακύρωσης της σημερινής εκδήλωσης και σε έντονο ύφος, γίνεται λόγος για «ολιγομελείς ομάδες» που «εμποδίζουν βίαια» τη διεξαγωγή του διαλόγου.

Ακόμη, η ανακοίνωση της ηγεσίας του υπουργείου αναφέρει ότι ο διάλογος για την παιδεία θα διεξαχθεί, ανοίγοντας όλα τα μικρόφωνα σ” αυτούς που νοιάζονται για το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά του, θα καταλήξει σε πορίσματα και σύντομα θα αναληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες για την αναγέννηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Προσερχόμενος στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης υπογράμμισε ότι θα επιμείνει καθώς πρόκειται για μία δημοκρατική αξίωση.

«Ο διάλογος θα συνεχιστεί στη Βουλή, στα σχολεία, στις γειτονιές. Θα γίνει με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, των νέων, με ενεργό το ενδιαφέρον της κοινωνίας. Τα πολιτικά κόμματα δεν πρέπει να εμπλέξουν την εκπαίδευση στην πολιτική αντιπαράθεση. Η συνεννόηση για την Παιδεία είναι αναγκαία» ανέφερε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By