Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Ακροδεξιοί προσπάθησαν να βυθίσουν βάρκες με πρόσφυγες στη Λέσβο

Απίστευτο και ακροδεξίο. Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν εν πλω σε βάρκες με πρόσφυγες στη Λέσβο και κατέστρεψαν τις μηχανές στις βάρκες με αποτέλεσμα να μείνουν ακυβέρνητες για οκτώ ώρες!

limeniko-lesbos-metanastes

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε πριν από μερικές ώρες ο διευθυντής Εκτάκτων Αναγκών για το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Βέλγος Peter N. Bouckaer, ο οποίος το τελευταίο διάστημα προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Λέσβο.

Σύμφωνα με τον κ. Bouckaer, το πρωί της Παρασκευής, στη θαλάσσια περιοχή του Μολύβου, πέντε άγνωστοι κουκουλοφόροι με ταχύπλοο επιτέθηκαν εν πλω σε τέσσερις φουσκωτές βάρκες στις οποίες επέβαιναν πρόσφυγες. Οι κουκουλοφόροι κατέστρεψαν τις μηχανές στις βάρκες με αποτέλεσμα να μείνουν ακυβέρνητες για οκτώ ώρες!

Σύμφωνα με μαρτυρίες εθελοντών που έσπευσαν στο σημείο, αρκετοί πρόσφυγες έπεσαν στη θάλασσα και κολυμπώντας, προσπάθησαν να σπρώξουν τις βάρκες προς τις ακτές. Tο περιστατικό σημειώθηκε στα διεθνή ύδατα μεταξύ Λέσβου και Τουρκιάς και στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχε η Τούρκικη Ακτοφυλακή.

Ο μεγαλύτερος αριθμός γυναικών και παιδιών, που επέβαιναν στις βάρκες, μεταφέρθηκαν στις ακτές της Τουρκίας, ενώ στην παρακάτω φωτογραφία του Peter N. Bouckaert απεικονίζονται οι Ισπανοί ναυαγοσώστες να τραβούν μία από τις τέσσερις λέμβους με τους πρόσφυγες προς τις ακτές της Λέσβου.

Όπως, πάντως, καταγγέλλει ο κ. Bouckaert, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος για το συντονισμό ανταπόκριση του οργανισμού σε μεγάλους πολέμους και άλλες κρίσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η επίθεση στις βάρκες με τους πρόσφυγες έγινε από Έλληνες ακροδεξιούς.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες μετανάστες είχαν καταγγείλει στη βρετανική Daily Mail ένοπλες επιθέσεις και πλιάτσικο στα ελληνικά ύδατα. Οι μετανάστες είχαν μιλήσει τότε για ένοπλους κομάντος με κουκούλες οι οποίοι τρυπούσαν τις βάρκες και τους και τους άφηναν στο έλεος της θάλασσας.

Μια σειρά ΜΚΟ, περιλαμβανομένης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και των Γιατρών χωρίς Σύνορα επιβεβαιώνουν ότι γνωρίζουν αυτές τις καταγγελίες και τις έχουν λάβει υπ’ όψη.

(Visited 1 times, 1 visits today)