Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020

Δημοσκόπηση ALCO: Ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ

Οι πολίτες επιβραβεύουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τη στάση ευθύνης

kalpesΤην πολιτική σταθερότητα προτάσσουν οι πολίτες, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Alco για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Πρώτο Θέμα».
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 20,9% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,4%, η Χρυσή Αυγή με 10,8%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3% και η Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου με 1,2%.
[pullquote style=»border-left»]Τα πρώτα συμπεράσματα που εξάγονται από τη δημοσκόπηση επιτρέπουν «την ικανοποίηση στους φίλους του ΠΑΣΟΚ, απογοήτευση στους οπαδούς της ΔΗΜΑΡ και παγίωση του εκλογικού προβαδίσματος της Νέας Δημοκρατίας» επισημαίνεται στο δημοσίευμα, καθώς φαίνεται ότι δημιουργείται το «νέο δικομματικό κυβερνητικό σχήμα».[/pullquote]

Επιπλέον, το 72% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θεωρεί σωστή την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να συγκροτήσει την κυβέρνηση εθνικής ανάγκης με τη ΝΔ, αποδεικνύοντας την ανάγη τω πολιτών για αποφυγή πρόωρων εκλογών, τη στιγμή που το 59% των οπαδών της ΔΗΜΑΡ θεωρούν λάθος τη στάση του Φώτη Κουβέλη.

Διαταγή στην κυβέρνηση για αλλαγές στην ΕΡΤ μπορεί να εκλειφθεί και το γεγονός ότι το 68% των πολιτών τάσσεται υπέρ μια τέτοιας πολιτικής, με το 25% να διαφωνούν. Ενδιαφέρον επίσης, παρουσιάζει το 68% των ερωτηθέντων που κρίνει αρνητικά τη συμμετοχή του Άδωνι Γεωργιάδη στην παρούσα κυβέρνηση, ενώ μόνο το 20% την αποτιμά ως θετική.

Στην εξέταση των δημοσκοπικών ευρημάτων σε σχέση με τα αμέσως προηγούμενα (21-24/5/2013) το ΠΑΣΟΚ καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο, καθώς από το 5% ανεβαίνει στο 6,5% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή, που φτάνει το 10,8% από το 9,5%.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By