Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Αlco: Προηγείται το «Ναι» έναντι του «Όχι»

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης


dimoskopisi

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco που δημοσιεύει η εφημερίδας «Έθνος» η συντρηπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής στο Ευρώ με το ποσοστό να ανέρχεται σε 74%.

Παράλληλα το «Ναι» προηγείται με 44,8% έναντι του «Όχι» με 43,4%, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 11,8%. Αξιοσημείωτο είναι ότι η διαφορά φαίνεται οριακή ωστόσο τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας και η τάση των αναποφάσιστων καταδεικνύουν την ανοδική τάση των υποστηρικτών του «ναι».

Από την άλλη πλευρά το 74% των ερωτηθέντων είναι υπέρ του ευρώ ενώ μόλις το 15% τάσσονται υπέρ της δραχμής. Επίσης υπέρ του ευρώ τάσσεται και η συντριπτικη πλειονότητα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, 65% έναντι 22%.

Ακόμη το 61% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι με το «όχι» υπάρχει κίνδυνος εξόδου από την ευρωζώνη, έναντι 30% που δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη και 9% που δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ. Επίσης το 51% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι δεν θα αλλάξει η στάση των δανειστών αν κερδίσει το «όχι», ενώ το 30% εκτιμά το αντίθετο.

Τέλος το 46% θεωρεί την απόφαση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα λανθασμένη έναντι 44% που τη θεωρεί σωστή.

(Visited 1 times, 1 visits today)