Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2020

Αλεξιάδης: Νομοσχέδιο κατά του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων

Τι απαντά ο υπουργός σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου

alexiadis2

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου, η κυβέρνηση θα καταθέσει νομοσχέδιο κατά του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων.

Όπως τόνισε ο κ. Αλεξιάδης το νομοσχέδιο που θα ενσωματώνει και τις κοινοτικές οδηγίες για την ιχνηλασιμότητα των πακέτων τσιγάρων θα κατατεθεί σύντομα. Ακόμη ανακοίνωσε ότι θα τοποθετηθούν μηχανήματα ανίχνευσης (σκάνερ) στα λιμάνια και τις πύλες εισόδου της χώρας από τις οποίες εισέρχονται φορτηγά.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η εταιρεία «Παπαστράτος» δώρισε αυτοκινούμενο σκάνερ και ο κ. Αλεξιάδης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα προμηθευτεί και άλλα τέτοια μηχανήματα ελέγχου, ενώ μίλησε θετικά για την πρωτοβουλία της.

«Είναι σημαντικό σε μια εποχή που άλλες επιχειρήσεις προσπαθούν να αποκρύψουν φορολογικά έσοδα μια μεγάλη επιχείρηση, η «Παπαστράτος» να προχωρά σε αυτή τη δωρεά ύψους 2 εκατ. ευρώ» σημείωσε.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, οι προηγούμενες αυξήσεις της φορολόγησης των καπνικών προιόντων είχαν αρνητικές επιπτώσεις στα δημόσια έσοδα.

«Πρέπει να ξεφύγουμε από τις πολιτικές αυτές που παρά τις αρχικές προθέσεις έχουν καταστροφικά αποτελέσματα και οδηγούν στο κλείσιμο επιχειρήσεων αλλά και περιπτέρων», ανέφερε σημειώνοντας ότι με κάθε αύξηση του φόρου στα προϊόντα καπνού χάνονται περισσότεροι φόροι απ’ όσους εισπράττονταν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By