Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

Αλεξιάδης: Σχέδιο για ΕΝΦΙΑ εξωτερικού από το 2016

Τα πολυτελή ακίνητα που έχουν Έλληνες στην Ελβετία, το Λονδίνο, καθώς και οι καταθέσεις που έχουν φυγαδεύσει σε τράπεζες του εξωτερικού θα υπάγονται στον νέο αυτό φόρο.

alexiadis1

Σχέδιο για την επέκταση του ΕΝΦΙΑ και σε ακίνητα, καταθέσεις και επενδύσεις στο εξωτερικό αποκαλύπτει με συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Ειδικότερα, το σχέδιο που έχει ήδη αποφασιστεί να τεθεί σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές, προβλέπει ότι από το 2016 ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από τον νέο, διευρυμένο φόρο περιουσίας, ο οποίος θα έχει ως στόχο όχι μόνο την είσπραξη 2,65 δισ. ευρώ που αποδίδει ετησίως ο ΕΝΦΙΑ, αλλά και τον επαναπατρισμό κεφαλαίων, συνολικού ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να λειτουργήσει ως αντικίνητρο για την διακράτηση κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Όπως εξηγεί ο κ. Αλεξιάδης, τα πολυτελή ακίνητα που έχουν Έλληνες στην Ελβετία, το Λονδίνο και σε άλλες πόλεις εκτός χώρας, καθώς και οι καταθέσεις που έχουν φυγαδεύσει σε τράπεζες του εξωτερικού θα υπάγονται στον νέο αυτό φόρο.

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του στο «Κεφάλαιο” την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Αλεξιάδης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για υψηλότερη φορολόγηση των επενδυτικών προϊόντων που διακρατούνται στο εξωτερικό.

(Visited 1 times, 1 visits today)