Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Μην χρησιμοποιείτε κινητά της Huawei

Νέα επίθεση στην Κίνα μέσω της κατασκευάστριας smartphones από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Οι επικεφαλής έξι υπηρεσιών πληροφοριών στις ΗΠΑ προειδοποίησαν τους Αμερικανούς πολίτες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν κινητά που κατασκευάζει η κινεζική εταιρεία Huawei.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στην επιτροπή πληροφοριών την Τρίτη, οι επικεφαλής των FBI, CIA, NSA, της υπηρεσίας εθνικών πληροφοριών και άλλων υπηρεσιών, εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι οι συγκεκριμένες συσκευές μπορεί να χρησιμοποιούνται ως μέσα παρακολούθησης.

Ο διευθυντής του FBI, Chris Wray, είπε ότι «είναι πολλοί ανήσυχοι για τους κινδύνους να επιτρέπεται σε κάθε εταιρεία που λογοδοτεί σε ξένη κυβέρνηση που δεν μοιράζεται τις ίδιες αξίες με εμάς, να αυξάνει την επιρροή της εντός των δικών μας δικτύων τηλεπικοινωνιών».

Ο Wray και άλλοι συνάδελφοί του από τις υπόλοιπες υπηρεσίες πληροφοριών, προώθησαν την άποψή τους κατά της χρήσης κινητών της Huawei, ενώ ήδη πολλοί βουλευτές έχουν την ίδια άποψη. Ήδη, μάλιστα, προωθείται και νομοσχέδιο το οποίο απαγορεύει τη χρήση των κινητών της κινεζικής εταιρείας από κυβερνητικούς υπαλλήλους.

Η Huawei ιδρύθηκε από έναν πρώην μηχανικό του κινεζικού επαναστατικού στρατού, κάτι το οποίο έκανε τον γερουσιαστή Tom Cotton να αποκαλέσει την εταιρεία «έναν βραχίωνα της κινεζικής κυβέρνησης».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By