Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020

Αναγνώστου: «Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι άσχετοι με την οικονομία»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς αρνείται την πολιτική ενάντια στη λιτότητα της ΕΚΤ, επειδή αρνείται να αντιμετωπίσει την ελληνική πραγματικότητα»

anagnostou_

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Αναγνώστου, απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος νωρίτερα είχε κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι «δεν επιθυμεί τις πολιτικές της «ποσοτικής χαλάρωσης» από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και υπερασπίζεται τις πολιτικές λιτότητας», τόνισε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ είναι άσχετοι με την οικονομία».

Όπως επισήμανε ο κ. Αναγνώστου, ο κ. Τσίπρας στη Βουλή ζήτησε απευθείας αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ κάτι το οποίο απαγορεύεται ρητώς από το καταστατικό της ΕΚΤ και στην οποία αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός κατά την ίδια συζήτηση στη Βουλή.

«Ο κ. Σκουρλέτης είναι φανερό ότι δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη δευτερογενή από την πρωτογενή αγορά ομολόγων» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

«Το Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης απευθύνεται στη δευτερογενή αγορά και αφορά ολόκληρη την Ευρωζώνη. Η Ευρώπη κάνει ένα βήμα πέρα από την πολιτική της λιτότητας για να ξεπεράσει την ύφεση. Περισσότερη ρευστότητα στην ευρωπαϊκή οικονομία συνεπάγεται ευκολότερη πρόσβαση στον δανεισμό και με καλύτερους όρους επιτοκίου. Αυτό συνεπάγεται υψηλότερη ανάπτυξη».

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνώστου, «ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς αρνείται την πολιτική ενάντια στη λιτότητα της ΕΚΤ, επειδή αρνείται να αντιμετωπίσει την ελληνική πραγματικότητα. Δηλώνει ότι –αν εκλεγεί- δεν πρόκειται να κλείσει την τελευταία αξιολόγηση του 2ου Προγράμματος Οικονομικής προσαρμογής, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το πακέτο Ντράγκι ως κακή ιδέα».

Καταλήγοντας, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για εμπάθεια, τέτοια ώστε «να θέλει να αναιρεί ακόμα και τις ευρωπαϊκές πολιτικές που μας βγάζουν από την ύφεση».

By