Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2019

Ανταλλαγή πυροβολισμών στη Γαλλία – Σε εξέλιξη ομηρία από τους δράστες

Υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για έναν όμηρο

police-france-vehicle

Πριν από λίγη ώρα, σημειώθηκε νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς στην περιοχή της Μάρνης, στη Γαλλία, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για σφοδρή ανταλλαγή πυρών.

Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγα χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Roissy, ενώ οι κάτοικοι, με αναρτήσεις τους στο twitter, μιλούν για ελικόπτερα που πετούν πάνω από τη βιομηχανική ζώνη Dammartin.

Οι αρχές εικάζουν ότι οι δράστες είναι οι ίδοι με εκείνους του Charlie Hebdo, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η καταδίωξή τους. Υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για έναν όμηρο, για την απελευθέρωση του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι οι δράστες έχουν οχυρωθεί στο κτήριο μιας επιχείρησης.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Παρισιού διαψεύδει τις πληροφορίες που μετέδωσαν τα γαλλικά ΜΜΕ για την ύπαρξη νεκρών.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγη ώρα, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε: «Αυτό ξέρουν οι αστυνομικοί , αυτό ξέρουν οι τοπικές αστυνομικές δυνάμεις. Η Γαλλία είναι σε κατάσταση σοκ από την στιγμή που οι δράστες δεν έχουν ακόμα συλληφθεί. Και αυτή τη στιγμή που σας μιλάω, η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη». Τέλος, κάλεσε τους Γάλλους πολίτες να συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη συγκέντρωση-διαδήλωση της Κυριακής.

Η «Le Figaro» μεταδίδει ότι αυτή την ώρα μεταφέρονται στο σημείο τεθωρακισμένα οχήματα του στρατού.

By