Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Αντιπαράθεση Λεουτσάκου- Βρούτση για τα νέα μέτρα

Ο διάλογος των δύο ανδρών στη Βουλή κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

stathis leoutsakos

Λεκτική αντιπαράθεση για τη διαπραγμάτευση και την επιδιωκόμενη συμφωνία με τους δανειστές είχαν στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος και ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης κατά την συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Βρούτσης, που ήταν υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά, έκανε λόγο για «ένα πολύ σκληρό πακέτο μέτρων που μειώνει μισθούς και συντάξεις» και ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση της Επιτροπής. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Ζερδελής επεσήμανε ότι η ενημέρωση για την διαπραγμάτευση είναι θέμα της Ολομέλειας.

Όμως ο Στ. Λεουτσάκος παρενέβη και είπε: «να ενημερώσουμε ότι δεν θα κοπεί το ΕΚΑΣ και δεν θα κοπεί η σύνταξη στο 50%, όπως είχε συμφωνήσει ο Γ. Βρούτσης. Και έτσι δυσκολεύεται η Ν.Δ. να το ψηφίσει γιατί δεν μπαίνει ταφόπλακα στο ασφαλιστικό».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης είπε πως «όταν υπάρξει συμφωνία, εδώ θα είμαστε για να επιβεβαιώσουμε και να διαψεύσουμε».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By