Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

Απάντηση υπουργείου Εργασίας σε ΣΥΡΙΖΑ για υιοθεσίες παιδιών: Δεν χωρούν κομματικές σκοπιμότητες

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επί 4,5 χρόνια δεν έκανε τίποτε για το ευαίσθητο ζήτημα της αναδοχής και της υιοθεσίας.

Θυμήθηκε μόνο λίγο πριν τις εκλογές, αντιγράφοντας πρόχειρα τις προτάσεις της ΝΔ, να φτιάξει μια πλατφόρμα», αναφέρει μεταξύ άλλων το υπουργείο Εργασίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επί 4,5 χρόνια δεν έκανε τίποτε για το ευαίσθητο ζήτημα της αναδοχής και της υιοθεσίας. Θυμήθηκε μόνο λίγο πριν τις εκλογές, αντιγράφοντας πρόχειρα τις προτάσεις της ΝΔ, να φτιάξει μια πλατφόρμα η οποία δεν μπορούσε να λειτουργήσει» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ που ανέφερε «καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στον κόσμο της αναδοχής και της υιοθεσίας που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο νόμο το 2018 και εφαρμόζεται ηλεκτρονικά εδώ και οχτώ μήνες».

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας ο ΣΥΡΙΖΑ «παρέδωσε προεκλογικά, μόνο ένα μητρώο γονέων που ενδιαφέρονται για αναδοχή ή υιοθεσία, χωρίς όμως να έχει δημιουργήσει ένα αντίστοιχο μητρώο όπου θα καταχωρούνται τα στοιχεία παιδιών προς αναδοχή ή υιοθεσία».

Σημειώνοντας ότι «από τότε που αναλάβαμε την ευθύνη της καταχώρησης των στοιχείων μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου, εγγράφηκαν στο σύστημα επιπλέον 1255 παιδιά από 60 δομές (έναντι μόλις 91 παιδιών και 2 δομών που καταχωρήθηκαν επί της προηγούμενης διακυβέρνησης).

Η καταχώρηση συνεχίζεται και σύντομα θα ολοκληρωθεί για το σύνολο των δομών και ειδικότερα για τις δομές ιδιωτικού δικαίου».

Το Υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι «σε ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα όπως είναι η υιοθεσία και η αναδοχή, δεν χωρούν κομματικές σκοπιμότητες. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το νέο θεσμικό πλαίσιο να καταστεί απολύτως λειτουργικό, ώστε το «μια οικογένεια για κάθε παιδί» να γίνει πραγματικότητα».

«Καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στον κόσμο της αναδοχής και της υιοθεσίας που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο νόμο το 2018 και εφαρμόζεται ηλεκτρονικά εδώ και 8 μήνες.

Έναν κόσμο που δεν τον εφηύρε ασφαλώς η κ. Κεραμέως, όπως νομίζει ο πρωθυπουργός, δείχνοντας την απόλυτη άγνοιά του», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, επικρίνοντας τον πρωθυπουργό για τα όσα δήλωσε για το θέμα.

«Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι δεν γνωρίζει τα ακριβή στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Να τον πληροφορήσουμε λοιπόν ότι σήμερα υπάρχουν 3.350 υποψήφιοι γονείς, 1.250 ηλεκτρονικοί φάκελοι παιδιών και 600 κοινωνικές έρευνες καταλληλότητας σε εξέλιξη», συμπλήρωσε ο κ. Χαρίτσης και συνέχισε:

«Η αναδοχή και η υιοθεσία είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση αγάπης και αλτρουισμού. Την υλοποίησε με νέους όρους ο ΣΥΡΙΖΑ και την αγκάλιασε ο ελληνικός λαός. Δεν χωρούν επικοινωνιακές φιέστες και λαθροχειρίες σε ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By