Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

«Απασφάλισε» ο Τραμπ μετά την αθώωσή του: Η παραπομπή μου ήταν μια μαλ…

Σε πανηγυρικό τόνο κινήθηκε το διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ύστερα από την αθώωσή του από τη Γερουσία. Συγκεριμένα, απαλλάχθηκε από τις δύο κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και παρακώλυσης της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

Ο Τραμπ μίλησε και πάλι για μια διεφθαρμένη διαδικασία ρίχνοντας εκ νέου νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης με τους Δημοκρατικούς.

«Περάσαμε από την κόλαση. Δεν έκανα τίποτα λάθος», τόνισε στον Λευκό Οίκο, ενώ για τη διαδικασία παραπομπής του είπε ότι ήταν μια «μαλ…ια».

«Ποτέ δεν πίστευα ότι λέξη αθώωση θα ακουγόταν τόσο εύηχα», συμπλήρωσε ενώ υπεραμύνθηκε της τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξαιτίας της οποίας κατηγορήθηκε από τους Δηοκρατικούς για στοχευμένο χτύπημα σε βάρος του Τζο Μπάιντεν.

«Δεν έκανα τίποτα λάθος. Έχω κάνει όμως λάθη στη ζωή μου», παραδέχθηκε, ενώ με επιδεικτικό τρόπο κρατούσε το πρωτοσέλιδο της Washington Post.

 

Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι πέρασε «μια τρομερή δοκιμασία», την οποία ενορχήστρωσαν, σύμφωνα με τον ίδιο, «πολύ ανέντιμοι και διεφθαρμένοι άνθρωποι».

«Όπως όλοι γνωρίζουν, η οικογένειά μου, η σπουδαία χώρα μας και ο πρόεδρος σας πέρασαν μια τρομερή δοκιμασία από ορισμένους πολύ ανέντιμους και διεφθαρμένους ανθρώπους» είπε ο Τραμπ.

Οι αντίπαλοί μας «έκαναν το αδύνατο για να μας καταστρέψουν και να λαβώσουν τη χώρα» υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια του πρωινού γεύματος παρουσία θρησκευτικών και πολιτικών ηγετών στην Ουάσιγκτον, στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη χθεσινή ψηφοφορία.

Οι Δημοκρατικοί «γνωρίζουν ότι αυτό που κάνουν είναι κακό, όμως προτάσσουν τα συμφέροντά τους πριν από εκείνα της σπουδαίας χώρας μας», την ώρα που η Γερουσία, όπου επικρατούν οι Ρεπουμπλικανοί, «είχε τη σοφία, το ηθικό σθένος και τη δύναμη να κάνει ό,τι γνώριζε πως είναι δίκαιο» συνέχισε ο ίδιος.

«Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την πίστη τους για να δικαιολογήσουν τις άσχημες ενέργειές τους.

Ούτε μου αρέσουν οι άνθρωποι που λένε «προσεύχομαι για εσένα», όταν γνωρίζουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει» συμπλήρωσε, ρίχνοντας τα βέλη του προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, που είναι καθολική στο θρήσκευμα και η οποία έσκισε, την Τρίτη, το αντίγραφό της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου για την Κατάσταση του Έθνους.

«Τόσοι άνθρωποι πληγώθηκαν και δεν μπορούμε να το ανεχθούμε αυτό για αυτό ακριβώς θα μιλήσω λίγο αργότερα από τον Λευκό Οίκο» επισήμανε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι σε καυστικό τόνο δήλωσε πως προσεύχεται βαθιά για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ επειδή έχει «εκτροχιαστεί» με γνώμονα το Σύνταγμα των ΗΠΑ και τις αμερικανικές αξίες.

Η Νάνσι Πελόζι είπε για μια ακόμη φορά ότι προσεύχεται για τον Τραμπ, λίγες ώρες μετά τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ σε ένα ετήσιο πρωινό γεύμα, όπου είπε πως δεν του «αρέσουν οι άνθρωποι που λένε ‘προσεύχομαι για σένα’ όταν ξέρουν ότι δεν το κάνουν στα αλήθεια».

By