Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, 2020

Αποχωρήσεις στελεχών και το «σόου» του Έλον Μασκ πλήττουν την Tesla

«Βουτιά» καταγράφει την Παρασκευή η μετοχή της Tesla, καθώς οι αποχωρήσεις υψηλόβαθμων στελεχών και η εμφάνιση του Έλον Μασκ να καπνίζει μαριχουάνα στη διάρκεια εκπομπής προκάλεσαν κύμα δυσπιστίας ανάμεσα στους επενδυτές.

Ο Μασκ εμφανίστηκε σε διαδικτυακή εκπομπή του κωμικού Τζο Ρόγκαν και δεν δίστασε να καπνίσει στον αέρα ένα τσιγαριλίκι, προκαλώντας, όπως ήταν φυσικό, μια σειρά αντιδράσεων στο διαδίκτυο.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι αποχωρεί από την εταιρεία ο οικονομικός διευθυντής Ντέιβ Μόρτον, λέγοντας ότι προχωρά σε αυτήν την κίνηση «επειδή η εταιρεία έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω της».

Ακολούθησε η επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού Γκάμπριελ Τολεντάν, η οποία δήλωσε στο Bloomberg ότι δεν θα επιστρέψει στην εταιρεία από την άδεια στην οποία βρίσκεται.

Η μετοχή της Tesla έφτασε να υποχωρεί έως και 10% την Παρασκευή, για να περιορίσει τις απώλειες αργότερα στο 5% με 7%.

Η βιομηχανία ηλεκτροκίνητων οχημάτων βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ μετά τη στροφή 180 μοιρών που έκανε ο Έλον Μασκ στα σχέδιά του να βγάλει την εταιρεία από το χρηματιστήριο.

Αρκετοί αναλυτές της Wall Street έχουν απευθύνει έκκληση για το διορισμό ενός υψηλόβαθμου διοικητικού στελέχους δίπλα στον Έλον Μασκ, καθώς η εταιρεία αγωνίζεται να αυξήσει την παραγωγή της και να καλύψει τη ζήτηση για το Model 3.

By