Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2019

Αποκάλυψη σοκ: Πήραν έτοιμο το πολυνομοσχέδιο από τους δανειστές και απλά το μετέφρασαν

«Περήφανη ελληνική διαπραγμάτευση, ούτε καν στα τέσσερα, μπουσουλώντας…»

tsipras-katrougalos-tsakalotos

Από την στήλη του στα «Νέα» ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος προχώρησε σε σοβαρότατες αποκαλύψεις για το κείμενο του πολυνομοσχεδίου, που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, συμφωνώντας με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, «το πολυνομοσχέδιο το έστειλαν αυτούσιο οι δανειστές και η κυβέρνηση το κατέθεσε ως είχε στη Βουλή, χωρίς να προσθέσει ούτε κόμμα».

Μάλιστα, αναφέρει πως «η τρόικα παρέδωσε προ 15 ημερών τα κείμενα που αφορούσαν στις αποφάσεις της σχετικά με το Υπερταμείο και τα σχετικά με τον περίφημο «κόφτη» σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο στην οδό Κουμπάρη, στο Κολωνάκι».

Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαχρήστος: «Το συγκεκριμένο γραφείο, το οποίο έχει ως επικεφαλής κυρία μεγαλοδικηγόρο της Αθήνας, πήρε τις αποφάσεις, τις επεξεργάστηκε, τις προσάρμοσε νομοθετικά στα ισχύοντα στην Ελλάδα, τα μετέφρασε και τα παρέδωσε στην κυβέρνηση.

Τα υπόλοιπα του νομοσχεδίου, τα οποία επίσης αποφάσισε η τρόικα τα επεξεργάστηκε άλλο μεγάλο δικηγορικό γραφείο, επίσης εδρεύον στο Κολωνάκι, που έκανε ακριβώς την ίδια δουλειά με το προηγούμενο: Προσαρμογή στην ελληνική νομοθεσία και μετάφραση αποφάσεων/ υποδείξεων στα Ελληνικά. Η δε κυβέρνηση με τη σειρά της, πήρε τα κείμενα και αυτού του γραφείου, τα ενέταξε σε ένα ενιαίο κείμενο και τα εμφάνισε στη βουλή ως ένα νομοσχέδιο, το συγκεκριμένο!».

«Περήφανη ελληνική διαπραγμάτευση, ούτε καν στα τέσσερα, μπουσουλώντας…», καταλήγει σχολιάζοντας ο δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Τα Νέα».

By