Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Apple: Χαμηλότερο μπόνους για τον CEO της εταιρείας


Ο CEO της Apple, Τιμ Κούκ, έβγαλε 125 εκατ. δολάρια εκ μέρους της εταιρείας που εργάζεται, με αποτέλεσμα να δει μια μείωση του ετήσιου μπόνους του σε σχέση με το 2018.

Συγκεκριμένα, ο Κούκ επειδή δεν έπιασε τους στόχους της εταιρείας αναφορικά με τις πωλήσεις, το μπόνους του μειώθηκε στα 7,7 εκατ. δολάρια ενώ το 2018 έπιασε τα 12 εκατ.

Ο CEO της Apple έλαβε για το 2019, τρία εκατομμύρια μισθό, 7,7 εκατ. μπόνους και κάτι λιγότερο από 1 εκατ. για έξοδα και επιδόματα.

Σε αυτά τα ποσά πρέπει να προστεθούν και οι μετοχές της εταιρείας που έχει, οι οποίες του έδωσαν 113,5 εκατ. δολάρια το 2019.

Έτσι, συνολικά τα περίπου 125 εκατ. του Κούκ είναι μειωμένα κατά 11 εκατ. σε σχέση με όσα έβγαλε το 2018, όπου πήρε και το μεγαλύτερο μπόνους. Η μη επίτευξη των στόχων αλλά και των λειτουργικών εισοδημάτων δεν έπιασαν του στόχους, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Κούκ κατέχει έμμεσα (unvested) μετοχές της Apple αξίας 400 εκατ. δολαρίων τις οποίες έλαβε το 2011 όταν και πήρε τη θέση του Στιβ Τζομπς.

Τα πακέτα παροχών μειώθηκαν και για άλλα στελέχη της εταιρεία για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

Επιπλέον, η Apple ξόδεψε περίπου 1 εκατ. δολάρια για την προστασία και τα μεταφορικά έξοδα του Κούκ, ενώ ο ίδιος δώρισε 2 εκατ. δολάρια σε μετοχές για φιλανθρωπικούς σκοπούς, έχοντας δηλώσει ότι θα δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του πριν πεθάνει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By