Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2020

Αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για το Βατοπέδι

Με την αθώωση όλων των κατηγορουμένων για το Βατοπέδι, έπεσε η αυλαία της δίκης που διεξαγόταν επί δύο περίπου χρόνια στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για το σκάνδαλο των «ιερών ανταλλαγών».

Με απόφασή του, η οποία ανακοινώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης, το δικαστήριο αφού έκρινε αθώους όλους τους κατηγορουμένους αναγνώρισε ότι η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες έκτασης αυτής ανήκουν στο δημόσιο.

Τα μέλη του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων υιοθέτησαν στο σύνολό της, την πρόταση της εισαγγελέως Βασιλικής Κρίνα και αποφάνθηκαν πως δεν στοιχειοθετήθηκαν τα αδικήματα της φυσικής ή ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία και ψευδείς βεβαιώσεις που κατά περίπτωση αποδόθηκαν στους 14 εμπλεκόμενους για την ανταλλαγή της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων της με ακίνητα του Δημοσίου.

Οι μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος, νομικοί σύμβουλοι του κράτους, υπάλληλοι της κτηματικής εταιρίας του δημοσίου, πρώην γενικοί γραμματείς, συμβολαιογράφοι και δικηγόροι, παραπέμφθηκαν σε δίκη με βαριές κατηγορίες, για τις οποίες η εισαγγελέας της έδρας, ζήτησε στην τελευταία συνεδρίαση την….«διαγραφή» τους, προτείνοντας την απαλλαγή των κατηγορουμένων.

By