Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2020

Αυξημένη η κίνηση στον Πειραιά: Φεύγουν και οι αδειούχοι του Αυγούστου

Στο λιμάνι βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης- Αύξηση 5% στις αναχωρήσεις

Ξεκίνησαν να φεύγουν από σήμερα και οι αδειούχοι του Αυγούστου, με την κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά να είναι αυξημένη, λόγω του κόσμου, αλλά και λόγω των έργων που εκτελούνται στην περιοχή.

kinisas

Για σήμερα έχουν Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί 26 δρομολόγια από το λιμάνι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΛΠ, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2018, η αύξηση των αναχωρήσεων για τον φετινό Ιούλιο, ήταν περίπου 5%.

«Υπήρχε μια αύξηση του 3%-5% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Αναχώρησαν συνολικά 600.000 επιβάτες, ενώ αν προσθέσουμε τις αφίξεις, φτάνουμε το 1 εκατομμύριο κόσμου», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο Λιμενάρχης Αλ. Τσελίκης.

«Σήμερα έχουμε προγραμματισμένα 26 δρομολόγια, με πληρότητα πάνω από 90%. Το σαββατοκύριακο που έρχεται θα είναι το δυσκολότερο για εμάς όλη τη χρονιά. Θα έχουμε και έκτακτα δρομολόγια. Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να μην έρχεται την τελευταία στιγμή, αλλά ακόμη και δύο ώρες νωρίτερα», συμπλήρωσε.

Στο λιμάνι βρέθηκε το πρωί και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, όπως είπε «όλα εξελίσσονται ομαλά με τις αναχωρήσεις των εκδρομέων. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Λιμενικού σώματος, όπως και τα πληρώματα των πλοίων. Είναι σημαντικό να φτάσουν οι εκδρομείς στον προορισμό τους με άνεση και ασφάλεια».

By