Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Blockchain και πάρκινγκ

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Nakamoto’s Den, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Φεβρουαρίου 2019, στη Κύπρο, η PARKGURU μέσω της εφαρμογής της, PARKGENE P2P Parking η οποία έχει υλοποιηθεί σε τεχνολογίες Blockchain, επιλέχθηκε ως μία από τους οκτώ φιναλίστ, μεταξύ εκατοντάδων blockchain εφαρμογών και υλοποιήσεων σε διεθνές επίπεδο.

Όπως διαβάζουμε σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα «η καινοτόμος εφαρμογή PARKGENE του Ομίλου PARKGURU, είναι μια λύση που αποδεικνύεται καθημερινά ως η ενδεδειγμένη επιλογή τόσο για τους επαγγελματίες ιδιοκτήτες parking ή και για τις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές πόλεις στο πλαίσιο υλοποίησης τους δράσεων Smart Cities, αλλά και για όσους ιδιώτες επιθυμούν να νοικιάσουν τις θέσεις parking που διαθέτουν για λίγες ώρες καθημερινά (βραχυχρόνια μίσθωση) και να δημιουργήσουν ένα επιπρόσθετο εισόδημα».

Από την πλευρά του ο Μάνος Μακρομάλλης, COO του Ομίλου PARKGURU, επισημαίνει ότι «η πρόκριση μας στη τελική 8-αδα του Nakamoto’s Den, ενός Διεθνούς Επενδυτικού Συνεδρίου για Τεχνολογίες Blockchain, αποτελεί μία επιπρόσθετη επιβράβευση μας στη διαδρομή μας να αναπτύσσουμε τεχνολογίες οι οποίες βοηθούν τη καθημερινή ζωή ενός οδηγού αυτοκινήτου». Ο ίδιος συμπληρώνει: «η καθημερινή έρευνα και ανάπτυξη μας καταξιώνουν σήμερα ως τους πρωτοπόρους στην αγορά του Parking με χρήση τεχνολογίας blockchain και ηλεκτρονικών πληρωμών συμπεριλαμβανομένων πληρωμών με κρυπτονομίσματα».

Σήμερα το οικοσύστημα PARKGENE αριθμεί παραπάνω από 67.000 μοναδικούς χρήστες, που χρησιμοποιούν τόσο την εφαρμογή PARKGENE όσο και την εφαρμογή GENE Wallet. Οι εφαρμογές είναι διαθέσιμές για χρήση τόσο σε IOS και Android συσκευές, όσο και μέσω web browsers.

Σήμερα η εφαρμογή PARKGENE έχει ήδη εμπορική συνεργασία και συναλλαγές με περισσότερες από 18.000 θέσεις στάθμευσης σε επαγγελματικά parking στην περιοχή της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και πιλοτικά πλέον αρχίζει να αναπτύσσεται και στη Κύπρο. Τέλος, στην εφαρμογή είναι καταγεγραμμένες περισσότερες από 6 εκατομμύρια θέσεις επαγγελματικών parking σε 8 χιλιάδες πόλεις παγκοσμίως.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By