Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2020

Μπριζίτ Μακρόν: Ο ρόλος της Πρώτης Κυρίας είναι πιο εύκολος απ” ότι νόμιζα

Με ιδιαίτερη ευχέρεια η Μπριζίτ Μακρόν φαίνεται πως διεκπαιρεώνει τα καθήκοντά της ως σύζυγος του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Να γιατί σε πρόσφατη συνέντευξή της από τη Σενεγάλη στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας δήλωσε: «Ο ρόλος της Πρώτης Κυρίας είναι λιγότερο δύσκολος από το αναμενόμενο».

Κατά την  διάρκεια της συνέντευξης η οικοδέσποινα του Ελιζέ έδειξε να είναι ευχάριστα έκπληκτη από την θέση που κατέχει στο πλευρό του Γάλλου προέδρου, αφού διαπίστωσε πως τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα, όσο, τουλάχιστον, νόμιζε στην αρχή.

Πως επιλύει τα προβλήματα που προκύπτουν: Μα φυσικά, με συζήτηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και τους αρμόδιους υπουργούς. «Όταν έχω αμφιβολίες σχετικά με κάποια θέματα, τα συζητώ με τον σύζυγό μου και κοιτάμε πώς να κάνουμε το καλύτερο. Συχνά συνεργάζομαι με τον αρμόδιο υπουργό, κυρίως για την υγεία, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και για θέματα εκπαίδευσης και σκεφτόμαστε πώς να δράσουμε μαζί. Πρέπει να ομολογήσω ότι είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νόμιζα!», δήλωσε για τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας η Μπριζίτ Μακρόν.

«Αν και καθήκον της δεν είναι μόνο να χορεύει ακουμπώντας στο μπράτσο του συζύγου της, κάθε υποχρέωση που απορρέει από την θέση της φαίνεται ότι κυλά χωρίς προβλήματα», αναφέρει, μετά την συνέντευξη της Μπριζίτ Μακρόν, το γαλλικό περιοδικό Gala.

Στην ίδια συνέντευξη και με αφορμή την επίσκεψή της σε σχολείο στο νησί Γκορέ της Σενεγάλης, η πρώην καθηγήτρια Γαλλικών και Λατινικών δήλωσε: «Παραμένω στο βάθος καθηγήτρια. Δεν ήθελα να γίνω, έγινα τυχαία και παρέμεινα. Παραμένω μια καθηγήτρια και όταν βρίσκομαι ανάμεσα τους (σε μαθητές) είμαι στο στοιχείο μου και αυτή είναι η θέση μου».

Ο ρόλος της Μπριζίτ Μακρόν καθορίζεται από έναν «χάρτη διαφάνειας» που έδωσε στην δημοσιότητα το Μέγαρο των Ηλυσίων μετά τις διαμαρτυρίες και την συγκέντρωση περίπου 300.000 υπογραφών, όταν ο Γάλλος πρόεδρος προσπάθησε να δημιουργήσει για την σύζυγό του ένα στάτους Πρώτης Κυρίας παρόμοιο με αυτό των ΗΠΑ. Έτσι, η Μπριζίτ Μακρόν, χωρίς να αμείβεται για το έργο που προσφέρει, έχει οργανώσει στο Ελιζέ το δικό της γραφείο με τρεις συνεργάτες και επικεφαλής τον Πιέρ Ολιβιέ Κοστά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By