Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020

Μπριζίτ Μακρόν: Συντετριμμένος ο πρώτος της σύζυγος όταν έμαθε για το ειδύλλιο με τον Μακρόν

Κυκλοφόρησε την Τετάρτη η βιογραφία της οικοδέσποινας του Μεγάρου των Ηλυσίων – Αποκαλύψεις για την παιδική ηλικία της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, τον γάμο της με τον τραπεζίτη Αντρέ Λουί Οζιέρ και την γνωριμία της με τον μαθητή Εμανουέλ Μακρόν

Γεννήθηκε σε μια οικογένεια με έξι παιδιά, «κακομαθημένη» από τους γονείς της, ασχολήθηκε για τρία χρόνια με το καλλιτεχνικό πατινάζ στην γενέτειρά της Αμιέν, στη βόρεια Γαλλία. Έδινε ερωτικές συμβουλές στις έφηβες φίλες της, ίσως, εκμεταλλευόμενη την εμπειρία των μεγαλύτερων αδελφών της.  Αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες για την παιδική και εφηβική ηλικία της Μπριζίτ Μακρόν στην βιογραφία της με τίτλο «Brigitte Macron l’affranchie» (Μπριζίτ Μακρόν η απελευθέρωση) που κυκλοφόρησε την Τετάρτη από τις εκδόσεις L’Archipel.

Η συγγραφέας Maëlle Brun, δημοσιογράφος στο περιοδικό Closer, έχει δηλώσει πως, αν και δεν έλαβε την επίσημη άδεια της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας για την έκδοση του βιβλίου, δεν ήταν λίγες οι φορές που κατέφυγε στο γραφείο της Μπριζίτ Μακρόν για να πάρει απαντήσεις σε κάποιες ερωτήσεις ενώ πριν την κυκλοφορία του ένα αντίτυπο εστάλη στο Ελιζέ.

Μέσα στις 192 σελίδες της βιογραφίας της Μπριζίτ Μακρόν ο αναγνώστης μαθαίνει περισσότερα για την προσωπικότητα της συζύγου του Γάλλου προέδρου, για την «τρελή» εφηβεία της, τις μουσικές της προτιμήσεις, τον τρόπο που αντέδρασε ο πρώτος της σύζυγος όταν έμαθε ότι στη ζωή της μπήκε ο τότε μαθητής Εμανουέλ Μακρόν και την σχέση της με τον Γάλλο πρόεδρο καθώς και τα εμπόδια που το παράνομο ζευγάρι συνάντησε στο δρόμο του.

Ο  Αντρέ Λουί Οζιέρ συνάντησε την νεαρή Μπριζίτ Τρονιέ στην Τουκέ και οι δυό τους παντρεύτηκαν το 1974, όταν εκείνη ήταν 21 ετών. Ένα χρόνο αργότερα γεννήθηκε ο γιος τους Σεμπαστιέν, το 1977 ήρθε στον κόσμο η Λοράνς, αργότερα συμμαθήτρια του Εμανουέλ Μακρόν και το 1984 γεννήθηκε ο τρίτο παιδί του ζευγαριού, η Τιφέν.

«Ήταν λίγο απόμακρος, λίγο εσωστρεφής σε σύγκριση με εκείνη», ευγενικός αλλά όχι υπερβολικά ομιλητικός», αποκάλυψε για τον πρώην σύζυγο της Μπριζίτ μια φίλη του ζευγαριού στη συγγραφέα του βιβλίου. Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες φίλων του τότε ζευγαριού, τόσο στην Τουκέ όσο και στο Στρασβούργο, που εγκαταστάθηκε η οικογένεια όταν ο Οζιέρ τοποθετήθηκε διευθυντής στην Banque Française du Commerce Extérieur ήταν η Μπριζίτ που είχε την πρωτοβουλία για την κοινωνική ζωή του ζευγαριού.

Όταν το ζευγάρι μετακόμισε στην Αμιέν, η 40ρονη πλέον Μπριζίτ Μακρόν, καθηγήτρια Γαλλικών και Λατινικών στο ιδιωτικό Λύκειο La Providence, γνώρισε στο εργαστήρι θεάτρου, που η ίδια δίδασκε τον 16χρονο μαθητή Εμανουέλ Μακρόν. Το ειδύλλιο της καθηγήτριας με τον έφηβο μαθητή της σόκαρε την κοινωνία της μικρής πόλης, τους γονείς του Μακρόν αλλά και τον Οζιέρ, που «συντετριμμένος και εμβρόντητος», όπως γράφει η Maëlle Brun «εγκατέλειψε το σπίτι στην οδό Σεν Σιμόν για να μην επιστρέψει ποτέ». Πάντως, το διαζύγιο του ζευγαριού εκδόθηκε 10 χρόνια αργότερα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By