Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

Χ.Γεωργιάδης: «Έννοια μου είναι η Κύπρος και όχι τα συμφέροντα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών απαντά στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη

georgiadis-arxeio

Απάντηση στον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, για τις αιχμές εναντίον του, έδωσε ο Κύπριος υπ. Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Ο κ. Παπαδημούλης είχε δηλώσει χθες πως ο Κύπριος υπουργός κατανοεί καλύτερα τον κ. Σόιμπλε από ό,τι την ελληνική κυβέρνηση.

«Κύρια έγνοια μου» είπε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΙΓΜΑ», «είναι η διασφάλιση των συμφερόντων της Κύπρου και όχι η ικανοποίηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ». Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως στο Eurogroup η Κύπρος -και ο ίδιος- υποστήριξαν τις ενέργειες και τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, ούτως ώστε η Ελλάδα να αποφύγει την κατάρρευση και τις οικονομικές περιπέτειες.

«Δεν είναι στόχος μου η ικανοποίηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως η Κύπρος υπέστη μεγάλη ζημιά στο παρελθόν, λόγω της έλλειψης προετοιμασίας.

«Με τον Σόιμπλε, είπε, συμφώνησε και η ελληνική κυβέρνηση» αφού οι αποφάσεις λήφθηκαν ομόφωνα. Ο κ. Γεωργιάδης θεωρεί ότι η ελληνική κυβέρνηση πήρε δύσκολες αποφάσεις, οι οποίες είναι προς την ορθή κατεύθυνση, αλλά θα πρέπει να τύχουν στήριξης στο εσωτερικό της χώρας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By