Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

Χαμός στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Περίπου πενήντα δικηγόροι, προσκείμενοι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ προχώρησαν σε κατάληψη

dsa

Σε κατάληψη στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών προχώρησαν 50 περίπου δικηγόροι, προσκείμενοι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η ομάδα διέκοψε τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ, όπου επρόκειτο να εξετάσει τις προϋποθέσεις νομιμότητας του δημοψηφίσματος.

«Δεν χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη σαφήνεια και ευκρίνεια των ερωτημάτων το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος. Ο πολίτης θα πρέπει να γνωρίζει το διακύβευμα της κάλπης. Λάβαμε από το υπουργείο Εσωτερικών σειρά φωτοτυπημένων εγγράφων χωρίς σφραγίδες και υπογραφές» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής.

«Δεν μπορέσαμε να έχουμε σήμερα έναν ήρεμο, εποικοδομητικό και νηφάλιο διάλογο» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, δια μέσω του κ. Αλεξανδρή, απέστειλε στον υπουργό Εσωτερικών επιστολή με την οποία ζητούσε να τους αποσταλεί επικυρωμένο αντίγραφο της πρότασης των θεσμών, επί της οποίας καλούνται οι Έλληνες πολίτες να τοποθετηθούν στη διαδικασία του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής.

Επειδή, το υπουργείο δεν απάντησε, επρόκειτο να τεθεί το θέμα στο ΔΣ στη σημερινή συνεδρίασή του.

Από την πλευρά τους, οι 50 περίπου δικηγόροι ζητούν από το ΔΣ να μην ασχοληθεί με το ζήτημα του δημοψηφίσματος γιατί:

-Οι μνημονιακές δεσμεύσεις περιλαμβάνουν αλλαγή του ισχύοντα κώδικα πολιτικής δικονομίας κάτι που οι δικηγόροι έχουν καταψηφίσει με ψήφισμά τους.

-Δεν μπορεί να αποφασίσει το ΔΣ για την αντισυνταγματικότητα ή μη του δημοψηφίσματος καθώς η όποια απόφαση θα επηρεάσει τη λαϊκή βούληση αλλά και οι ίδιοι οι δικηγόροι θα είναι δικαστικοί αντιπρόσωποι στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

By