Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

Χανιά: Eπιχειρήσεις διάσωσης στα Λευκά Όρη

Συναγερμός σήμανε σήμερα στις αρμόδιες υπηρεσίες των Χανίων

asthenoforo1

Συναγερμός σήμανε σήμερα στις αρμόδιες υπηρεσίες των Χανίων για τον εντοπισμό και τη διάσωση 3 ατόμων που τραυματίστηκαν ενώ βρισκόταν στον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων στα Χανιά.

Το πρώτο περιστατικό είχε ως πρωταγωνιστή Αμερικανό πολίτη ο οποίος παρά την απαγόρευση επιχείρησε να διασχίσει μέρος του φαραγγιού της Σαμαριάς.

Στην προσπάθεια του ωστόσο τραυματίστηκε και χρειάστηκε η παρέμβαση κτηνοτρόφων της περιοχής διασωστών και πυροσβεστών για τον εντοπισμό του και την μεταφορά του στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χανίων.

Και ενώ η επιχείρηση μεταφοράς του βρισκόταν σε εξέλιξη, υπήρξε αναφορά ότι ζευγάρι Ελλήνων τραυματίστηκε από πτώση σε πλαγιά κοντά στο ορειβατικό καταφύγιο «Καλλέργη» στην ορεινή περιοχή του Ομαλού.

Διασώστες με όχημα 4Χ4 κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο να εντοπίσουν το ζευγάρι και στην συνέχεια να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο καθώς φέρουν τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος τους.Και στα δύο σημεία που έγιναν οι επιχειρήσεις υπήρχε πυκνό χιόνι και πάγος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By