Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, 2020

Χατζηδάκης: Θέλουν υπουργό καναλάρχη

«Το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση είναι ότι θέλει υπουργό-καναλάρχη που να ρυθμίζει τα πάντα»

xatzidakis

Σχολιάζοντας την επιστολή της Κομισιόν για το νέο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο στη χώρα, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, τονίζει πως υπάρχει μείζον θέμα για την κυβέρνηση και πρέπει να αλλάξει ρότα.

«Είναι προφανές τόσο από την έκταση όσο και από την ένταση της επιστολής, ότι υπάρχει μείζον θέμα για την κυβέρνηση… Είχαμε προειδοποιήσει εδώ και μήνες πως η κυβέρνηση -όπως κάνει και με τον εκλογικό νόμο- βάζει πρώτα το κομματικό συμφέρον«, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση είναι ότι θέλει υπουργό-καναλάρχη που να ρυθμίζει τα πάντα», τόνισε, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να αλλάξει ρότα και να ακολουθήσει τον δρόμο της Ευρώπης». «Ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αντίθετος με τους νόμους και το Σύνταγμά μας και το κοινοτικό δίκαιο», σημείωσε.

Τη σθεναρή καταδίκη του νομικού κόσμου της χώρας συναντά ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες στον απόηχο της επιστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το επιχειρούμενο από την κυβέρνηση νέο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο στη χώρα μας.

Είναι δε ενδεικτικό, ότι ο διαπρεπής καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης και ο διακεκριμένος ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος υπογράμμισαν στον ΣΚΑΪ την απόλυτη ασυμβατότητα του επίμαχου νόμου με τους ελληνικούς νόμους, το Σύνταγμα και την κοινοτική νομοθεσία, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις κατά των κυβερνητικών τακτικισμών, όπως «δικτατορία», «Βόρεια Κορέα» και κάνοντας λόγο για φίμωση της Δημοκρατίας.

By