Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2020

Χρυσόγονος: Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για Grexit

«Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ελληνικής εξόδου από την ευρωζώνη και όχι μόνο» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Action 104,6».

Εξήγησε ότι σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη μπορεί να προκύψει έξοδος και από την ΕΕ, όχι μόνο γιατί τεχνικά δεν υπάρχει άλλος τρόπος, αλλά επίσης επειδή δεν θα ήθελαν οι Ευρωπαίοι να συνεχίσουν να μας δίνουν κοινοτικά κονδύλια. Αν δεν καταφέρει η χώρα μας μας να επανέλθει στις αγορές για δανεισμό το 2018 δεν θα υπάρξει τέταρτο «πακέτο» με αποτέλεσμα να βρεθούμε μπροστά στον γκρεμό της χρεοκοπίας. »

«Ενα μέρος της γερμανικής πολιτικής ελίτ», σημείωσε ο κ. Χρυσόγονος, «σκέφτεται με τιμωρητικό τρόπο απέναντι στην Ελλάδα, όχι λόγω προσωπικών ιδιορρυθμιών, υπάρχουν και πιο ακραίοι από τον Σόιμπλε, που θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Ιφιγένεια, σε παράδειγμα προς αποφυγήν για να πειθαρχήσουν οι υπόλοιποι».

Κατά τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μοναδική άμυνα θα ήταν «η συγκρότηση εθνικού μετώπου απέναντι στους δανειστές, να διορθώσουμε κακώς κείμενα όπως το οργανωμένο οικονομικό έγκλημα και να διαμορφώσουμε ένα εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη». «Οσο το γρηγορότερο κλείσει η αξιολόγηση τόσο καλύτερα», σημείωσε και παρατήρησε ότι «υπάρχει ένα δηλητηριώδες κλίμα στην εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση, χωρίς μάλιστα να είναι πάντα δικαιολογημένο».

Εξήγησε, συγκεκριμένα, ότι όλα τα κόμματα της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης θα μπορούσαν να συμφωνήσουν ότι δεν είναι αποδεκτά τα μέτρα που απαιτεί το ΔΝΤ για την περίοδο 2019-2020.

(Visited 1 times, 1 visits today)