Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

CNBC: Μένει ο κίνδυνος για την Ελλάδα κι ας μπήκε ο Βαρουφάκης στο περιθώριο

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να αναδιάταξε την ομάδα που διαχειρίζεται τις διαπραγματεύσεις διάσωσης της χώρας

grexit622_301213

Οι αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα, ερμηνεύτηκαν ευρέως ως ένας τρόπος για να τεθεί στο περιθώριο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος θα έχει πλέον λιγότερο ενεργό ρόλο στις συνομιλίες, κατά τη διάρκεια των έως τώρα άκαρπων διαπραγματεύσεων εκνεύρισε τους ομολόγους του στην ευρωζώνη, οι οποίοι περιγράφουν το διαπραγματευτικό του στυλ ως «προσβλητικό» λέγοντας ότι προκαλεί εμπόδια.

Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι

Οι επενδυτές υποδέχθηκαν την είδηση με χαμόγελα, αναφέρει το CNBC, με τις ελληνικές μετοχές να σημειώνουν άνοδο και τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων να αποκλιμακώνονται. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές προειδοποιούν πως όποιος πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να γίνουν πιο εύκολες, σφάλει.

«Αυτός ο ανασχηματισμός της διαπραγματευτικής ομάδας (…) φαίνεται σαν μία έλλειψη εμπιστοσύνης στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, αλλά ο κ. Βαρουφάκης θα εξακολουθήσει να συμμετέχει στο παρασκήνιο, καθώς το παιχνίδι τακτικής της γάτας με το ποντίκι συνεχίζεται» αναφέρει στο CNBC ο Michael Hewson, ανώτατος αναλυτής αγορών στην CMC Markets.

«Παρά αυτή την αναδιάταξη στις καρέκλες, δεν είναι πιθανό να έχουν αλλάξει πολλά αναφορικά με τη συνολική πολιτική, και θα ήταν αφελές να θεωρούμε ότι έχουν αλλάξει. Στην πραγματικότητα ο Α. Τσίπρας, βγήκε από το δρόμο του για να στηρίξει τον υπουργό Οικονομικών του χθες βράδυ». σημειώνει ο Michael Hewson

 

(Visited 1 times, 1 visits today)