Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, 2020

Creta Farms: Στοχεύει στο 30% της αγοράς αλλαντικών

Στόχος της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας  είναι η είσοδος της και στην αγορά της Γερμανίας, αλλά και η εξαγωγική δραστηριότητα σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή 

 

cretaB

Με στόχο τη περαιτέρω αύξηση του μεριδίου αγοράς από 24% που είναι σήμερα σε 30% το 2014, η κρητική αλλαντοβιομηχανία Creta Farms συνεχίζει να επενδύει στην ελληνική αγορά διευρύνοντας την γκάμα των προϊόντων της με παραδοσιακές γεύσεις και νέα προϊόντα, δίνοντας έμφαση στην καινοτομία.

Η Creta Farms, σύμφωνα με τον κ. T Δομαζάκη, αντιπρόεδρο της εταιρείας έχοντας ως όπλο τα νέα καινοτόμα προϊόντα «Εν Ελλάδι Gourmet» επιδιώκει πέρα από την αύξηση του μεριδίου στην ελληνική αγορά (η οποία εκτιμάται σε 10% ανά κατηγορία) την ενίσχυση των εξαγωγών της και την εδραίωσή της σε αγορές αλλαντικών του εξωτερικού.

Προς το παρόν τα συγκεκριμένα προϊόντα (έξι κωδικοί) διατίθενται στην ελληνική αγορά, ενώ στη συνέχεια η εταιρεία θα τα εξάγει σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή. Σε ό,τι αφορά στη διεύρυνση της παρουσίας της στο εξωτερικό, η Creta Farms προχωρά όχι αυτόνομα αλλά σε συνεργασία με τοπικές εταιρείες με τις οποίες υπογράφει συμφωνίες για την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων της στις τοπικές αγορές.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει υπογράψει συμφωνία με την εταιρεία Parsons ΑΒ στη Σουηδία και με την εταιρεία Argal SA στην Ισπανία. Στόχος της διοίκησης είναι η είσοδος της και στην αγορά της Γερμανίας.

Σε οικονομικό επίπεδο  αναμένει ότι ο φετινός τζίρος θα διαμορφωθεί στα 95 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, προγραμματίζει επένδυση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ στην παραγωγική της μονάδα στην Κρήτη που αφορά στη δημιουργία μονάδας παραγωγής ενέργειας από βιομάζα. Η επένδυση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2015.

By