Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου, 2020

Creta Farms: Ο Μανώλης Δομαζάκης δίνει συνέχεια στο θρίλερ της διοίκησης

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το σίριαλ με τους αδελφούς Δομαζάκη, που ερίζουν για το ποιος είναι επικεφαλής της Creta Farms, την ώρα που 800 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και βιώνουν ανασφάλεια για το μέλλον τους.

Σήμερα το μεσημέρι, η εταιρεία εξέδωσε δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρει ότι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Μανώλης Δομαζάκης, ένας εκ των βασικών μετόχων της επιχείρησης.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση στο χρηματιστήριο, το δελτίο Τύπου παραθέτει τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης που έγινε χθες.

Όμως, η άλλη πλευρά, του Κωνσταντίνου Δομαζάκη, σημειώνει ότι η γενική συνέλευση στερείται νομιμότητας. Όπως αναφέρει, στις 26 Σεπτεμβρίου οι μέτοχοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση και εξέλεξαν νέο Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον ίδιο.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη, ήδη έχει σταλεί ενημέρωση στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου, στο τμήμα Ανωνύμων Εταιρειών, με τις αποφάσεις εκείνης της συνέλευσης.

Πάντως, η πλευρά του Μανώλη Δομαζάκη, καταγγέλλει τη συνέλευση της 26ης Σεπτεμβρίου ως ανυπόστατη ψευδοσυνέλευση.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση:

Η Creta Farms ανακοίνωσε ότι στις 3.10.2019 ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας (που είχε συγκληθεί για τις 4.9.2019 και αναβλήθηκε για τις 23.9.2019, οπότε και διακόπηκε για τις 26.9.02919 και, στη συνέχεια, διακόπηκε εκ νέου για τις 3.10.2019) και ότι ελήφθησαν αποφάσεις επί του συνόλου των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Στη συνεδρίαση αυτή παρέστησαν και συμμετείχαν αυτοπροσώπως ή δι’ αντιπροσώπου 52 μέτοχοι της εταιρείας, εκπροσωπώντας 14.874.238 μετοχές πλήθους μετόχων, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 47,39% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν με άδεια του Προεδρείου εκπρόσωποι της συμβουλευτικής εταιρείας EY, που είναι σύμβουλος της εταιρείας και τραπεζών που την έχουν χρηματοδοτήσει, στελέχη της εταιρείας, καθώς και εκπρόσωποι τραπεζικών ιδρυμάτων πιστωτών της εταιρείας.

Μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας και εξελέγη ως Νόμιμος Ελεγκτής της Εταιρείας η «KPMG ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΑΕ». Επί του του δέκατου θέματος «ανάκληση ΔΣ και εκλογή νέου» η Τακτική Γενική Συνέλευση Ομόφωνα καταψήφισε την ανάκληση εκφράζοντας την εμπιστοσύνη της στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.

Ειδικότερα μεταξύ των μετόχων που εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στη τρέχουσα διοίκηση της εταιρείας υπό τον Εμμ. Δομαζάκι είναι θεσμικοί μέτοχοι και ειδικότερα το CPB Ελληνικό Μετοχικό Κεφάλαιο ελεγχόμενο από την OPTIMA BANK με 194.697 μετοχές και η Ταϊλανδική Τράπεζα με την επωνυμία BANK OF AYUDH AYA PUBLIC COMPANY LIMITED με 191.785 μετοχές.

Συνεπώς οι συσχετισμοί μεταξύ των μετόχων που στηρίζουν κάθε πλευρά των δύο μεγαλομετόχων αποδεικνύεται ότι ήταν και είναι ξεκάθαροι, διαυγείς και πέραν από κάθε αμφισβήτηση.

Την τρέχουσα Διοίκηση της Εταιρείας υπό τον Εμμανουήλ Δομαζάκι στηρίζουν μέτοχοι που εκπροσωπούν 14.874.238 μετοχές με δικαίωμα ψήφου, ενώ τον Κωνσταντίνο υποστηρίζουν μέτοχοι με 14.523.991. Η τρέχουσα διοίκηση της Εταιρείας απολαμβάνει, επομένως, την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας, διαθέτοντας 350.247 επιπλέον μετοχές, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 1,116% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Συνεπώς από τα ανωτέρω αποδεικνύεται για ποιους λόγους ο κος Κ. Δομαζάκης πραγματοποίησε ανυπόστατη ψευδοσυνέλευση με την παρουσία μόνο του ίδιου και των δικηγόρων του.

Επίσης διαψεύστηκαν για άλλη μια φορά οι αιτιάσεις επί της διαδικασίας που προβλήθηκαν από τον κο Κωνσταντίνο Δομαζάκη σε σχέση με την εκπροσώπηση της BANK OF AYUDH στη Γενική Συνέλευση, αφού με επιστολή της HSBC, θεματοφύλακα των μετοχών της Τράπεζας BANK OF AYUDH, επιβεβαιώνεται η ανεπιφύλακτη υποστήριξή της στην τρέχουσα διοίκηση και τον κο Εμ. Δομαζάκι προσωπικά.

Η ψευδοσυνέλευση του κου Κ. Δομαζάκη, στην οποία «συμμετείχαν» τρία πρόσωπα και οι δικηγόροι του, είναι, δυστυχώς το νέο αφήγημα που επινόησε ο μέτοχος μειοψηφίας κος Κωνσταντίνο Δομαζάκης προκειμένου να πλήξει άλλη μία φορά την εταιρεία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κος Κωνσταντίνος Δομαζάκης

α) αρχικά ισχυριζόταν ότι η Εταιρεία του οφείλει ποσό 11,61 εκατ. ευρώ από «αξίωσή» του που γεννήθηκε, τάχα, τα έτη 2005 – 2006, εμφανιζόμενος, ψευδώς, ως πιστωτής της Εταιρείας, «θυμήθηκε» δε αυτή την δήθεν αξίωσή του ύστερα από 13 χρόνια, παρά το γεγονός ότι αυτή ποτέ δεν εμφανιζόταν στις οικονομικές καταστάσεις της Εταιρείας, που ο ίδιος πάντα υπέγραφε ως Αντιπρόεδρος το Δ.Σ. και Συν-Διευθύνων Σύμβουλος και διαβεβαίωνε σε όλους ότι οι οικονομικές καταστάσεις της Εταιρείας είναι πλήρεις και αληθείς,

β) εν συνεχεία ισχυριζόταν ότι ακύρως ανακλήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και Αντιπροέδρου της Εταιρείας, εμφανιζόμενος ψευδώς ως Διευθύνων Σύμβουλος, ενώ είχε ανακληθεί από τη θέση αυτή,

γ) εν συνεχεία, έχοντας μειοψηφία, στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 26.6.2019, αποχώρησε καταγγέλλοντας και πάλι τη διαδικασία, και

δ) τώρα στις 26.9.2019 πραξικοπηματικά έκανε, τάχα, Γενική Συνέλευση της Εταιρείας, εκλέγοντας, σύμφωνα με αυτό το τελευταίο του αφήγημά, αυτός και οι δικηγόροι του, ένα ψευδοσυμβούλιο.

By