Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Daily Telegraph: «Θα σας δανείσουμε τα μάρμαρα όταν καταπιείτε την υπερηφάνειά σας»

«Απαράδεκτη εκστρατεία της Ελλάδας για την επιστροφή τους»

marmara

«Η απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να δανείσει ένα κομμάτι από τα Μάρμαρα του Ελγιν στη Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με την απαράδεκτη εκστρατεία της Ελλάδας για την επιστροφή τους», αναφέρει στην εισαγωγή του το άρθρο του Ντόμινικ Σέλγουντ που συχνά αρθρογραφεί υπέρ των απόψεων του βρετανικού μουσείου.

Θα σας δανείσουμε τα μάρμαρα όταν καταπιείτε την υπερηφάνειά σας

Ο αρθρογράφος στην προσπάθειά του να απαντήσει στο ερώτημα για τις «διαμαρτυρίες των μέσων ενημέρωσης με στόχο τον επαναπατρισμό των γλυπτών στην Ελλάδα» ο Σέλγουντ γράφει: «Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα έχει Κινεζικές, Ισλαμικές και νοτιοαμερικανικές συλλογές. Εχει η Ελλάδα προσφερθεί να τις επιστρέψει; Υπαινίσσεται κανείς ότι θα έπρεπε να το κάνει;»

Ο αρθρογράφος προσθέτει ότι η διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου δανείζει τα εκθέματά του σε όποιον αναγνωρίσει ότι τα αντικείμενα κατέχονται νομίμως από το μουσείο και καταλήγει: «Όπως σήμερα αποδείχθηκε, ακόμη και τα “μάρμαρα του Εγλιν είναι διαθέσιμα σε μουσεία που αποδέχονται αυτόν τον όρο. Όταν η Ελλάδα είναι έτοιμη να καταπιεί την υπερηφάνειά της και να παίξει με αυτούς τους κανόνες, τα μάρμαρα θα φτάσουν εκεί».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By