Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2020

ΔΕΗ: Λουκέτο για ένα μήνα στην Πτολεμαίδα 5 με απόφαση της πολιτικής προστασίας

Ένα μήνα αναστολή με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας παίρνουν οι κατασκευαστικές εργασίες για την μονάδα της ΔΕΗ, Πτολεμαίδα 5 ενώ σε περιορισμούς υπόκεινται και οι άλλες μονάδες λιγνίτη, οι οποίες θα μείνουν ανοικτές με το άκρως απαραίτητο αριθμό εργαζομένων προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Τα νέα προληπτικά μέτρα ανακοίνωσε κατά την απογευματινή ενημέρωση της Δευτέρας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας που έχει πλήξει και την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και έχει θέσει σε καραντίνα δύο χωριά.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της ΔΕΗ, η ευθύνη της λειτουργίας του εργοταξίου ανήκει στον ανάδοχο (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) και εποπτεύεται από την Επιχείρηση.

Οι ίδιες πηγές σχολιάζοντας την λειτουργία των άλλων μονάδων ανέφεραν ότι «συνεχίζεται απρόσκοπτα με το προσωπικό που έχει οριστεί ως κρίσιμο και το υπόλοιπο προσωπικό εναλλάσσεται με βάρδιες».

Όπως αναφέρουν η ΔΕΗ έχει λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων σε σχέση με την απολύμανση, τον απαραίτητο εξοπλισμό αλλά και τον τρόπο προσέλευσής τους στην εργασία προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή τροφοδοσία της χώρας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By