Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, 2020

Δεν ανοίγει τα χαρτιά του ο Β.Μεϊμαράκης για το θέμα της ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του

«Για μένα θα ήταν εύκολο να πω το «ναι» ή το «όχι»…» δήλωσε στους δημοσιογράφους

meimarakis600ii_3103

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά άφησε για άλλη μια φορά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σχετικά με το αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας σε δημοσιογράφους το μεσημέρι της Τρίτης ότι «για μένα θα ήταν εύκολο να πω το «ναι» ή το «όχι»».

«Όμως το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά και την απόφασή μου θα την ανακοινώσω όταν κρίνω» συμπλήρωσε ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας ότι «οι ανακοινώσεις γι αυτό το θέμα δεν είναι μια απλή δήλωση, θέλει περίσκεψη, πρόταση, υπογραφές».

Επί της ουσίας, αν και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν ανακοίνωσε την απόφασή του για το αν θα διεκδικήσει τη θέση του προέδρου της ΝΔ έκανε ένα βήμα προς την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Κληθείς να σχολιάσει την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη ο κ. Μεϊμαράκης αρκέστηκε στο ότι «όλοι όσοι έχουν κάνει δηλώσεις για υποψηφιότητες είναι φίλοι μου, τους τιμώ και πιστεύω ότι μπορούν να προσφέρουν από όποια θέση».

Συνεργάτες του ωστόσο παρατηρούσαν ότι πολλοί απ” αυτούς που εκδηλώνουν την πρόθεση να διεκδικήσουν την αρχηγία της ΝΔ το κάνουν για τα 10 λεπτά δημοσιότητας

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης ξεχώρισε την προθυμία για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας από τις υποψηφιότητες σχολιάζοντας ότι «δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός υποψηφίων. Αριθμός θα υπάρχει όταν κατατεθούν υπογραφές» αν και χαρακτήρισε «θετικό» ότι υπάρχει προθυμία.

Αιχμηρός ήταν, τέλος, για τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Παπαμιμίκο επιβεβαιώνοντας και δημοσίως τα όσα έλεγαν συνεργάτες του τις τελευταίες ημέρες περί δυσφορίας του απέναντι στο στέλεχος αυτό. «Δεν διασφαλίζει ο κ. Παπαμιμίκος τις διαδικασίες, τις διασφαλίζουμε όλοι μαζί. Ο κ. Παπαμιμίκος είναι απλό μέλος της επιτροπής και προεδρεύει» είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Όταν, δε, του ζήτησαν να απαντήσει αν είναι ενοχλημένος από τη στάση του γραμματέα της ΝΔ ενώ ξεκίνησε την απάντησή του με τη φράση «η στάση κανενός δεν με ενοχλεί, αντιθέτως είναι όλοι συνεργάτες» στη συνέχεια πρόσθεσε ένα μεγάλο «καρφί» λέγοντας ότι «από εκεί και πέρα έχω την προσωπική μου άποψη για τις ικανότητες του καθενός».

By